tech 2

معاونت بهداشت - دانشگاه علوم پزشکی فسا

برنامه کشوری دیابت

دیابت قندی یک بیماری مزمن است و زمانی بروز می کند که توانایی لوزالمعده در ترشح انسولین کم شده و یا از بین رفته باشد و یا بدن نتواند به طور موثر از انسولین ترشح شده توسط لوزالمعده استفاده کند . اختلال یا عدم ترشح انسولین توسط کبد یا عدم فعالیت مناسب انسولین و یا هر دو عامل باعث افزایش قند خون و دیگر اختلال های متابولیکی می شود . مهم ترین عوارض این بیماری عبارتند از نفروپاتی ، رتینوپاتی ،  نورپاتی و بیماری های قلبی عروقی

دیابت به عنوان یک بیماری با عوارض ناتوان کننده که در ابتدا سیر مزمن و نامحسوسی دارد جزء هدف های غالب سیاست های پیشگیرانه است به ویژه آن که درباره دیابت انواع روش های پیشگیری موثر مفیدی وجود دارد . در سال 1375 کمیته کشوری دیابت شکل گرفت و طرحی با هدف کلی پیشگیری و کنترل دیابت و عوارض آن ارائه گردید . تاکنون دو دوره غربالگری دیابت در منطقه روستایی جهت کلیه افراد بالای 30 سال در سال های 83 و 86 انجام شده است . نتایج غربالگری سال 87 و 86 عبارتند از :

تعداد کل افراد بالای 30 سال

تعداد افراد غربالگری شده

تعداد کل بیماران

تعداد افراد پره دیابتیک

مرد

زن

براي دريافت برنامه  كشوري ديابت  اينجا را كليك كنيد.