به گزارش وب دا ؛ آیین نکوداشت دکترهوشنگ بازیاری با حضور دکتر ملک افضلی استاد پیشکسوت دانشگاه علوم پزشکی تهران، معاون استاندار و فرماندار ویژه شهرستان، امام جمعه، هیات رییسه ، مدیران و کارکنان دانشگاه ، روسای شبکه های بهداشتی شهرستان های استان ، دانشجویان نخبه دانشکده بهداشت ، مدیران و کارکنان بهداشتی و دانش آموزان آموزشگاه بهورزی در تالار بعثت برگزار گردید.

در این مراسم دکترحسین ملک افضلی از اساتید پیشکسوت دانشگاه علوم پزشکی تهران و از بنیانگذاران گسترش شبکه بهداشت در خصوص تاریخچه برنامه گسترش شبکه بهداشت در ایران مطالبی بیان نمودند.

دکترملک افضلی گفت : در سال 1364 که برنامه گسترش شبکه بهداشت را در کشور شروع کردیم از هر استان یک شهرستان بعنوان نمونه برای اجرای طرح انتخاب شد که شهرستان فسا بعنوان نمونه در استان فارس انتخاب شد.

وی افزود : دکتر بازیاری و همکارانشان تلاش گسترده ای کردند و در بین شبکه ها بعنوان شبکه نمونه شدند.

دکترملک افضلی ضمن تاکید بر اهمیت آموزشگاه بهورزی ، آن را قلب تپنده شبکه های بهداشت برشمردند.

استاد پیشکسوت دانشگاه علوم پزشکی تهران گفت : پزشک بودن ، تمام وقت در اختیار بودن ، حسن خلق و صبور و با تحمل بودن را از جمله ویژگیهای بارز دکتربازیاری برشمردند.

در ادامه مراسم دکترهوشنگ بازیاری و تعدادی از پزشکان پیشکسوت دانشگاه علوم پزشکی فسا به بیان خاطراتی از راه اندازی طرح شبکه های بهداشتی در شهرستان پرداختند.

در پایان با اهداء لوح و تندیس یادمان از دکتر هوشنگ بازیاری تقدیر بعمل آمد.

خلاصه ای از زندگینامه دکتر هوشنگ بازیاری:

دکتر هوشنگ بازیاری  فروردین ماه سال 1316در روستای زاهدان (زاهد شهر فعلی) بخش شیبکوه شهرستان فسا در خانواده ای سرشناس متولد گردید.

تحصیلات اول ابتدایی تا ششم را در دبستان انوشیروان زاهدشهر گذراند و چون در آن زمان زاهد شهر فاقد دبیرستان بوده  جهت ادامه تحصیل راهی شهر فسا  شد.

کلاس هفتم وهشتم  را در دبیرستان ذوالقدر و کلاسهای نهم ودهم را در دبیرستان حاج قوام جهرم طی کرد.

با گذراندن کلاسهای یازدهم ودوازدهم  در دبیرستان شاپور شیراز موفق به اخذ مدرک دیپلم طبیعی گردید.

هوشنگ بازیاری سال 1341در رشته پزشکی دانشکده پزشکی دانشگاه تهران پذیرفته و در سال1348 از دانشگاه فارغ التحصیل شد.

ایشان در سال 1349 درسازمان خدمات اجتماعی استخدام گردید.

دکتر بازیاری تا سال 1356 در مناطق محروم  و روستاهای گندوان استان چهار محال و بختیاری و گچکان استان اصفهان و پری ملایر و آباده شاپور جهرم و بستک و پتویه لارستان خدمت کرده و جان بسیاری ازانسانهای شریف وزحمت کش روستاهای کشور را در آن شرایط سخت نجات داد.

وی بعد از پیروزی انقلاب اسلامی تا سال 1360 ریاست شبکه بهداشت ودرمان شهرستان استهبان را عهده دار بود و از سال 1361 تا 1371  بعنوان مدیر شبکه بهداشت ودرمان شهرستان فسا به خدمت به مردم مشغول بودند.

دکتر بازیاری اولین مدیر و مجری موفق سیستم شبکه ای بهداشت ( PHC ) بود که از سال 1363در شهرستان فسا به اجرا درآمد و باعث کاهش مرگ و میر نوزادان ، کودکان ، مادران و کاهش مرگ و میر وکنترل بیماریها و ارتقاء شاخص های بهداشتی و سطح سلامت مردم گردید.