دکتر سید محمد حسین اجاقی مسئول واحد بهداشت روان معاونت بهداشت در خصوص این جلسه گفت : جلسه هم اندیشی مدیران و مشاورین آموزش و پرورش و معاونت بهداشت به مناسبت هفته بهداشت روان در سالن بعثت دانشگاه برگزار شد .

دکتر اجاقی در خصوص اهمیت تشخیص بیماریهای روحی و روانی در دوران کودکی گفت: با توجه به اینکه مشکلات روحی و روانی از دوران کودکی شروع می شود و کودکان در این دوران ساعات زیادی را در مدرسه می گذرانند ، مربیان و مشاوران مدارس می توانند با شناسایی و ارجاع زود هنگام این دانش آموزان به روانشناس و روان پزشک ، پیشگیری و درمان موثر و زودهنگام را انجام دهند و از ایجاد ناهنجاریهای اجتماعی و آسیب ها ی روانی در دوران بزرگسالی جلوگیری کنند.

دکتر اجاقی درباره ی شناخت علائم اختلالات روانی گفت :  به عنوان مثال، جا انداختن کلمات املاء توسط برخی دانش آموزان ،می تواند علامت برخی اختلالات باشد و معلمان باید به این نشانه ها توجه کنند . کودکانی که کلمات را جا می اندازند ممکن است دچار مشکل بیش فعالی و اختلال توجه باشند ، این کودکان اگر درمان نشوند در بزرگسالی ممکن است به الکل ، مواد مخدر یا بزهکاری روی بیاورند . کودکان بیش فعال با دارو و مشاوره درمان می شوند و باید توجه داشت که درمان بیش فعالی بدون مصرف دارو امکان پذیر نیست .

یکی دیگر از مشکلاتی که باعث می شود دانش آموزان کلمات را جا بیاندازند تشنج است که می توان با یک نوار مغز ساده آن را تشخیص داد و درمان کرد.ولی در برخی موارد دانش آموز بخاطر این مشکلات تنبیه می شود و این اختلالات درمان نمی شود.

مسئول واحد بهداشت روان معاونت بهداشت ،مشاوره قبل از ازدواج را بسیار مهم دانست و گفت : امروزه برای یک ازدواج بیش از 20 میلیون تومان هزینه می شود ولی زوجین مبلغ 100 هزار تومان را برای مراجعه به یک مشاور خانواده هزینه نمی کنند تا بتوانند میزان کفویت و سازگاری با یکدیگر را تشخیص دهند وعدم توجه به برخی از این مشکلات به جدایی زوجین می انجامد .

دکتر اجاقی علت مراجعه کم مردم و بیماران به روانشناس و روانپزشک را در وهله اول ترس از انگ اجتماعی ، ترس از افشای بیماری و مشکلات پس از آن مثل اخراج از محل کار و یا تاثیر در ازدواج دانست ، همچنین باورهای غلط در مورد درمانهای غیر علمی اختلالات روانی و باورهای غلط در مورد عوارض داروها و احتمال وابستی به دارو و عدم بینش صحیح برخی از بیماران در خصوص بیماری خود از عوامل دیگر عدم مراجعه به روانشناسان و روانپزشکان می باشد.

در این جلسه آقای امین نژاد رییس آموزش و پرورش فسا نیز در خصوص آرامش روان از دیدگاه قرآن مطالب خود را ارائه نمودند.