خانم فهیمه راستباف مسئول واحد مبارزه با بیماریهای غیر واگیر معاونت بهداشت در خصوص این همایش گفت : همایش پیشگیری از پوکی اسخوان با حضور معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی فسا در سالن فرهنگ و ارشاد اسلامی برگزار شد. در ابتدای این همایش دکتر مجتبی فرجام معاون بهداشت دانشگاه با ستایش از عملکرد شبکه بهداشت کشور در کنترل بیماریهای واگیر در سالهای گذشته گفت: در زمانهای نه چندان دور مرگ و میر مادران و کودکان کشور ما با کشورهای آفریقایی تفاوتی نداشت ولی با طراحی و اجرای سیستم شبکه بهداشت و با تلاش همه ی دستندرکاران سلامت کشور توانستیم بیماریهای واگیر را کنترل کنیم و امروز مرگ و میر مادران و کودکان در ایران را می توان با کشور سوئد مقایسه کرد.

دکتر فرجام افزود : امروز بیماریهای غیر واگیر مثل بیماریهای قلبی و عروقی ، بیماری دیابت و پوکی استخوان به مشکلات عمده تهدید کننده سلامت جامعه تبدیل شده است و کار زیادی در سالهای گذشته برای این بیماریها انجام نشده است و ما باید ضمن حفظ افتخارات قبلی خود در خصوص کنترل بیماریهای واگیر ، به طرف پیشگیری از بیماریهای غیر واگیر برویم .

بهداشت به تنهایی نمی تواند بیماریهای غیر واگیر را کنترل کند و این نیازمند همکاری بین بخشی و فرهنگسازی و یک پروسه طولانی مدت است.

دکتر فرجام مناسب نبودن زیرساختهای شبکه ی بهداشتی شهری ، مثل آنچه که در روستاها وجود دارد را یکی از دلایل عدم کنترل مناسب بیماریهای غیر واگیر در شهرها دانست و گفت: جهت گیری وزارت بهداشت در رفع این نقیصه است و ایجاد مراکز سلامت جامعه و ارتباط پایگاه های بهداشتی شهری با پزشکان خانواده در جهت رفع مشکلات موجود و بهبود نظام شبکه در شهرها و وارد کردن پزشکان به عرصه پیشگیری است .

در ادامه این همایش خانم دکتر محقق فوق تخصص روماتولوژی در خصوص چیستی پوکی استخوان و راه های جلوگیری از آن و چگونگی درمان پوکی استخوان گفتند : بسیاری از مردم پوکی استخوان و ساییدگی استخوان را مترادف می دانند ، در صورتی که این دو عارضه جداگانه هستند ، پوکی استخوان یعنی کاهش تراکم استخوان که بدون درد می باشد ولی ساییدگی در نواحی مفاصل رخ می دهد که معمولا با درد همراه است و از نشانه های پوکی استخوان شکستگی سر استخوان ران ، شکستگی مچ دست ، کوتاه شدن و خمیده شدن قد در افراد مسن که ناشی از پوکی استخوان و در هم فرو رفتن بافت استخوانی  می باشد.

دکتر محقق خاطر نشان کرد برخی باورها در خصوص پوکی استخوان در بین مردم وجود دارد مثل اینکه ، مردان به پوکی استخوان دچار نمی شوند ، پوکی استخوان قابل پیشگیری و درمان نیست ، خوردن کلسیم باعث سنگ کلیه می شود یا اینکه هرمون درمانی باعث بروز سرطان می شود که اینها باورهای غلطی هستند .

دکتر محقق گفت: از عوامل ایجاد کننده پوکی استخوان در دوران جوانی می توان به مصرف دخانیات ، مصرف الکل ، تغذیه نامناسب ، پرکاری تیروئید و استفاده از داروهای کورتون اشاره کرد. ایشان افزودند : برای جلوگیری از بروز پوکی استخوان در بزرگسالی باید کودکان را به ورزش کردن ، مصرف شیر و لبنیات و نخوردن نوشابه عادت داد .

در ادامه این مراسم خانم دکتر کلهر متخصص توانبخشی در خصوص چگونگی جلوگیری از بروز حوادث برای مبتلایان به پوکی استخوان و راه های بهبود این بیماران با توانبخشی و تحرک بدنی مطالب خود را ارائه نمودند و خانم  اسدی کارشناس تغذیه در خصوص نقش تغذیه سالم در پیشگیری از پوکی استخوان صحبت کردند .