رئیس مرکز مدیریت بیماریهای واگیر با تاکید بر این که بیماری آنفولانزا تنها برای تعدادی از افراد جامعه پرعارضه تر است ، تصریح کرد: وزارت بهداشت هرگز واکسیناسیون همگانی را برای آنفولانزا توصیه نمی کند.

به گزارش روابط عمومی معاونت بهداشت وزارت بهداشت ، دکتر محمد مهدی گویا ضمن اعلام این خبر گفت: افراد بالاتر از 65 سال ، کودکان زیر 5 سال ، مبتلایان به بیماری های قلبی و ریوی مزمن ، خانم های باردار ، مبتلایان به سرطان که تحت درمان هستند، مبتلایان به بیماری دیابت و نارسایی کلیه و کسانی که به هر دلیلی دچار نقص سیستم ایمنی هستند از جمله افراد در معرض خطر هستند که بیماری آنفولانزا در این افراد عارضه شدیدتری دارد و اگر بیماری به موقع تحت درمان نگیرد ، منجر به مرگ می شود.

وی افزود: در ابتدای فصل آنفولانزا در کشور قرار داریم و با سردتر شدن هوا طی روزها و هفته های آینده احتمال افزایش  ابتلا به این بیماری بیشتر خواهد شد .

رئیس مرکز مدیریت بیماریهای واگیر در ادامه مجددا بر رعایت نکات بهداشت فردی برای پیشگیری از این بیماری تاکید کرد و با تاکید بر اینکه شستشوی دستها با آب و صابون برای پیشگیری از بیماری آنفولانزا بسیار ضروری است، گفت: رعایت آداب تنفسی نیز اهمیت فوق العاده زیادی در پیشگیری از بیماری دارد.

رئیس مرکز مدیریت بیماریهای واگیر در ادامه توصیه کرد: افراد مبتلا به بیماری یا مشکوک به بیماری از بوسیدن و دست دادن با یکدیگر جدا خودداری کنند. از هرگونه خوددرمانی خودداری نموده و به پزشک مراجعه نمایند.

دکتر گویا یادآور شد: مصرف آنتی بیوتیک در بسیاری از موارد ابتلا به این بیماری اصلا ضرورتی ندارد و بعضی از مبتلایان لازم است با تشخیص پزشک تحت درمانهای دارویی ویژه قرار گیرند .

وی با تاکید بر این که شستشوی دستها با آب و صابون برای پیشگیری از این بیماری بسیار ضروری است، گفت: رعایت آداب تنفسی یعنی استفاده از دستمال در هنگام عطسه و سرفه و قرار دادن دستمال در کیسه پلاستیکی و سپس قرار دادن آن در سطل زباله اهمیت فوق العاده زیادی در پیشگیری از بیماری دارد.

دکتر گویا در پایان گفت: رعایت فاصله حداقل یک متری با بیمار مبتلا بسیار ضروری است و فرد مبتلا باید به اندازه کافی استراحت نماید بنابراین از حضور در مدرسه یا محل کار تا زمانی که پزشک اجازه نداه است باید اکیدا خوددای شود.