به گزارش روابط عمومی معاونت بهداشت همایش پیشگیری از سرطان ، با شعار" سرطان قابل پیشگیری و درمان است با خود مراقبتی و امید " در سالن همایشهای اداره ارشاد برگزار شد .

خانم فهیمه راستباف مسئول واحد مبارزه با بیماریهای غیر واگیر در خصوص این همایش گفت : این همایش با هدف آموزش و آگاهی بخشی کارکنان ، داوطلبان و مراقبان سلامت ادارات شهرستان فسا برگزار گردید .ایشان افزود : بسیاری ازمرگهای ناشی از سرطان قابل اجتناب هستند و بیش از سی در صد از سرطان ها با سبک زندگی سالم و با ایمن سازی در برابر برخی عفونت ها قابل پیشگیری هستند و آگاهی بخشی در این خصوص می تواند بسیار راهگشا باشد.

در ابتدای  همایش پیشگیری از سرطان ، خانم دکتر علیزاده معاون فنی معاونت بهداشت با ارائه آمار مبتلایان به سرطان ، تغذیه سالم و تحرک بدنی را از عوامل مهم پیشگیری کننده از سرطان دانستند .

در ادامه دکتر کاظمینی فوق تخصص گوارش از سخنرانان این همایش در خصوص سرطانهای کشنده در ایران گفتند: از بین سرطانهای کشنده بیشترین ابتلا در مردان مربوط به سرطان معده و در زنان سرطان سینه است .

دکتر کاظمینی ، عواملی مثل رژیم غذایی ، محیط زندگی ، گروه خونی A ، سابقه خانوادگی و  نژاد ، کشیدن سیگار ، چاقی و کم خونی بدخیم را از عوامل خطر ابتلا به سرطان معده ذکر کردند و عدم مصرف سیگار ، کاهش مصرف گوشت قرمز ، عدم استفاده از غذاهای دودی شده و نمک سود شده و استفاده از 5 واحد میوه و سبزی در جیره غذایی روزانه را برای پیشگیری از ابتلا به سرطان معده موثر دانستند.

دکتر محمد حسین اجاقی دیگر سخنرانان این همایش بودند که در خصوص نقش استرس در ایجاد سرطان صحبت کردند ، مسئول واحد بهداشت روان معاونت بهداشت از استرس به عنوان عامل بر هم زننده حالت عادی بدن نام بردند که در عین حال می تواند برای حفظ حیات مفید باشد ولی همراه شدن آن با زندگی شهر نشینی و ماشینی امروز ،  آن را به یکی از عوامل خطر ابتلا به سرطان تبدیل کرده است.

در ادامه همایش خانم دکتر مرادی متخصص زنان در خصوص راه های پیشگیری و غربالگری سرطان سینه سخنرانی کردند .

دکتر مرادی از سرطان سینه به عنوان شایع ترین سرطان زنان نام بردند و کاهش مصرف گوشت قرمز و کاهش وزن در زنان که به کاهش میزان استروژن می انجامد را از عوامل مهم پیشگیری کننده از سرطان سینه دانستند ایشان معاینه سینه و انجام پاپ اسمیر را برای تشخیص زود هنگام سرطانهای احتمالی و درمان به موقع آنها ، بسیار با اهمیت دانستند.

در این همایش برنامه های دیگری شامل اجرای سرود توسط دانش آموزان استثنایی ، اجرای حرکات ورزشی توسط تیم کاراته شهرستان فسا و نرمش دسته جمعی برگزار شد.