به گزارش روابط عمومی معاونت بهداشت :در راستای ارتقاء خدمات مراقبت از بیماران مبتلا به HIV ، معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی فسا با مساعدت دفتر" گلوبال فاند"یک دستگاه شمارش سلولی CD4 را به برنامه کنترل ایدز اختصاص داد.

مهندس عبدا.. رئیسی مسئول واحد مبارزه با بیماریهای واگیر معاونت بهداشت در این خصوص گفت : عفونت HIV یا نقص ایمنی اکتسابی از عوامل مهم در کاهش سلول های ایمنی و لنفوسیتها می باشد که باعث کاهش مقاومت بدن و ضعف تدریجی سیستم ایمنی می گردد و بر حسب شرایط زندگی و رفتارهای مربوط با سلامت در فرد HIV مثبت ، منجر به بروز سندروم های نقص ایمنی و بیماری ایدز می شود.

راهکار پایش وضعیت ایمنی و سلامت افراد HIV مثبت ، آزمایش شمارش سلول های  TCD4 در دوره های سه ماه می باشد که موجب تعیین پیش آگهی بیماری ایدز و شروع درمان ضد ویروسی و مراقبت های روتین این بیماران می شود.

با توجه به عدم برخورداری دانشگاه علوم پزشکی فسا از این دستگاه ،مشکلات عدیده ای در اجرای برنامه مراقبت و درمان بیماران مبتلا به HIV وجود داشت که می توان به نمونه گیری از بیماران در ساعات اولیه صبح یا شب قبل و ارسال آن به سایر دانشگاه ها برای انجام آزمایش اشاره کرد که منجر به کاهش و افت شاخص های مراقبت بیماران ، خطا در آزمایشات و صرف منابع مالی زیاد جهت تحویل نمونه ها به مرکز تحقیقات ایدز و آزمایشگاه می شد.

لذا با توجه به مکاتبات انجام شده با مرکز مدیریت بیماری های وزارت بهداشت و پیگیری های مستمر واحد مبارزه با بیماریهای واگیر معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی فسا ، دستگاه شمارش سلولی CD4 از اعتبارات برنامه ”گلوبال فاند" تهیه شده است ، که انشاء الله باعث ارتقای خدمات مراقبت و درمان افراد مبتلا به HIV خواهد شد.