به گزارش وب دا ؛ دکترمیترا کازرونی پزشک و مسوول مرکز بهداشتی – درمانی خورنگان با اقدامات ابداعی و خلاقانه خود با همکاری پرسنل مرکز ، اقدامات شایسته ای در جهت رفع مشکلات بهداشتی – درمانی مردم و مراجعین انجام داده است که مورد تقدیر هیات رییسه دانشگاه قرار گرفت.

این اقدامات می تواند بعنوان الگویی مناسب برای سایر مراکز بهداشتی – درمانی در سراسر کشور بصورت آزمایشی انجام شود.

مرکز بهداشتی درمانی خورنگان در سال 1384 همزمان با اجرای طرح پزشک خانواده روستایی افتتاح گردید که در آن زمان روستای خورنگان از کانونهای اصلی بیماری سالک(لیشمانیا) شناخته شده بود. بطوریکه در پایان سال 1384 آمار مبتلایان به بیماری سالک 180 نفر(غیر از مبتلایان خوددرمانیو گزارش نشده) بوده است . این مشکل، اعضای تیم سلامت (خانم دکتر عسکری،خانم ها شریفی ، خالقی و طهمورثی ) را بر آن داشت که علل های این بیماری در روستا را شناسایی کرده و برنامه جامع جهت کنترل و کاهش این بیماری انجام گیرد.

با نظارتهایی که توسط پزشک و مامای مرکزانجام گرفت وضعیت بسیار نامطلوب بهداشت محیط بخصوص عدم جمع آوری زباله و وجود مخروبه ها در سطح روستا که بهترین پناهگاه و جایگاه سگ سانان گردیده بود  از عوامل اصلی بیماری سالک مورد تایید قرار گرفت.

از آنجایی که کنترل و کاهش این بیماری نیاز به همراهی و همکاری اعضای شورای اسلامی و دهیاری داشت لذا برگزاری جلسات پی درپی هیئت امناء (اعضای شورای اسلامی ،دهیار،پرسنل بهداشتی - درمانی) منجربه  فعالیتهای بی نظیری همانند تخریب مخروبه ها به طور وسیع در سطح روستا ،خریداری ماشین جمع آوری زباله ،سم پاشی منازل و....که نه تنها باعث کنترل و کاهش چشمگیر این بیماری گردید، بلکه خورنگان به عنوان روستای پاک شناخته شد که جا دارد از اعضای شورای اسلامی ،دهیار و خیرین روستا که حقیقتا بعنوان بازوهای پرتوان پرسنل مرکز بهداشتی درمانی درجهت رفع مشکلات بهداشتی و تامین تجهیزات و...نام برد و ازآنان تقدیر وتشکر ویژه بعمل آید.

شناسایی مشکلات و برنامه ریزی از اصول کاری مرکز بهداشتی درمانی خورنگان می باشد که این برنامه تا مرتفع نشدن این مشکلات  ادامه دار خواهد بود. بعنوان مثال برنامه سالمندان و تنظیم خانواده و....ازبرنامه های سالهای گذشته بودند که با نتیجه گیری بسیارخوب از لیست مشکلات حذف گردیدند .

در سال 1394،مشکلات بهداشتی روستای خورنگان شناسایی شده و با توجه به سیاست کلی بهداشتی کشور،کنترل و شناسایی بیماری های غیر واگیر :بیماری فشارخون ،دیابت ،پره دیابتیک،سرطان ها و... در الویت های کاری قرار گرفت که با همکاری و همفکری پزشک مرکز سرکار خانم دکتر کازرونی و مامای مرکز خانم شریفی برنامه ریزی دقیق انجام گرفت که این امر با تلاشهای مجدانه و عزم راسخ سرکار خانم دکتر کازرونی محقق گردید بطوری که فعالیتهای انجام شده در مرکز بهداشتی درمانی خورنگان مورد توجه و تشویق تیم پایش وزارت بهداشت قرار گرفت .

اهم فعالیتها :

- راه اندازی واحد دندانپزشکی توسط معاونت بهداشتی

- جمع آوری کمک های مردمی جهت خرید دستگاه سیسمکسCBC  و اطلاع رسانی به عموم مردم روستا در موردمزایای این دستگاه

-شناسایی بیماران فشارخون جدید (6) و ثبت اطلاعات بیماران فشارخونی در دفتر پزشک و پرونده

-شناسایی 20 نفر پره دیابتیک (سال گذشته 2 نفر) و ارائه دستورالعمل های تغذیه ای و فعالیت توسط پزشک به این افراد جهت پیشگیری از ابتلا به دیابت

- شناسایی 45 نفربیماراعصاب و روان  و تشکیل پرونده (بالاترین آمارشناسایی شده در یک دهه سابقه پزشک خانواده) بخصوص در کودکان

-مراقبت پیش از بارداری (92درصد زنان بارداردارایپرونده  مراقبت پیش از بارداری )

- ارتقاء شاخص های بهداشتی (رشد جمعیت،مراقبت کودکان،مراقبت از سالمندان ،میانسالان و...)

-تهیه و تدوین متون آموزش سلامت (ارائه به صورت صوتی –تصویری )

ثبت نظر