هفته اول اسفند ماه ،توسط وزارت بهداشت به عنوان هفته سلامت مردان نامگذاری شده است . با توجه به مطالعات ، مهمترین علل سالهای ازدست رفته عمرمردان درتمام سنین بویژه جوانان ، حوادث عمدی وغیرعمدی است.لذا محور برگزاری پیمایش ملی هفته سلامت مردان درسال 94 نقش سوانح وحوادث ترافیکی درسلامت مردان تعیین گردیده است وشعار "فرمان سلامتی دردستان شماست" به همین منظور انتخاب شده است.

از دیرباز بحث سلامت مردان همواره دارای اهمیت ویژه ای بوده است و ناگفته پیداست که مردان در تامین سلامت جامعه و خانواده نقش کلیدی دارند.

سلامت مردان مبحثی است که موجب استحکام و ارتقای سلامت نیروی کار درجامعه گشته و نتیجتا توسعه کشور را در پی خواهد داشت. مردان نسبت به زنان درمعرض فاکتور های خطر محیطی و شغلی بیشتری هستند ودر کشور ما عادات مخربی همانند مصرف سیگار، الکل، اعتیاد و استرس شغلی در مردان بیشتر دیده می شود. از سوی دیگرمردان کمتر به پزشک مراجعه نموده و مراجعه به مراکز درمانی را به دلایل مختلف از جمله نوع پارادایم و ساختار ذهنی آن ها تا بروز مراحل پیشرفته و خطرناک بیماری به تأخیرمی اندازند.

همان طور که می دانیم بسياري از مسائل بهداشتی-درمانی که سلامت مردان را تهديد مي‌کند، قابل پيشگيري است هدف کاربردی ما برای افزایش سلامتی مردان جامعه این است که مردان را به مرحله خود مراقبتی جسمی و روانی برسانیم تا بتوانیم شیوع وبروز بیماری‌ها را کاهش دهیم .  ما در حقیقت باید تلاش کنیم تا هنر مراقبت از خود را فرا گیریم.

خود مراقبتی خود درمانی نیست؛ متاسفانه گاهی اوقات موضوع خود مراقبتی باخود درمانی اشتباه گرفته می‌شود. افرادی که قادر به خود مراقبتی نباشند در آینده نه چندان دور نیازمند دریافت مراقبت‌های بهداشتی از طریق گروه درمانی خواهند گردید. خود مراقبتی عبارت است از مراقبت از خود در جهت ارتقای سلامت جسم و روان.

گرد آورنده : خانم فریبا محمدی کارشناس بهداشت خانواده (میانسالان)