خانم فهیمه راستباف مسئول واحد مبارزه با بیماریهای غیر واگیر در خصوص پیشگیری و کمک به درمان سرطان با انجام فعالیتهای بدنی و ورزش گفت : در سالهای اخیر نقش برجسته ورزش و فعالیت های بدنی در پیشگیری و کنترل سرطان به خوبی مشخص شده است . فعالیت بدنی منظم با اثرات ضد التهابی خود به نوعی می تواند کاهش خطرابتلاء به سرطان ها را به همراه داشته باشد . ورزش موجب بهتر شدن احساس بیماران نسبت به خود خواهد شد و به شکلی به بهبود و کیفیت زندگی آنها منتهی می شود ، همچنین ورزش می تواند توانایی انجام فعالیت های روزمره را بهبود بخشیده و کاهش خستگی و احساس بی حالی در بسیاری از بیماران سرطانی را به همراه داشته باشد .

نروپاتی ، آسیب های ریوی ، اختلالات کلیوی و غدد درون ریز ، اختلال شنوائی ، آسیب های کبدی و تغییرات معده ای روده ای از دیگر عوارض روشهای مختلف درمان سرطان می باشند و توجه به همه این آسیب ها و اختلالات هنگام کارهای ورزشی با بیماران سرطانی از اهمیت بالائی برخوردار است .

تمرینات انعطاف پذیری و ورزش هایی مانند ( یوگا و پیلاتس ) که علاوه بر اثرات جسمانی دارای اثرات روانی نیز می باشد برای بیماران سرطانی می تواند مفید باشد .

راستباف افزود :البته باید به این نکته توجه داشت که اهداف برنامه های فعالیت بدنی برای بیماران تحت درمان با افرادی که دوره درمانشان کامل شده تفاوت دارد . به علاوه به طور متوسط سن تشخیص سرطان 65 الی 69 سال است و لذا متخصصین آمادگی جسمانی ، باید با اصول کار با افراد سالمند آشنایی کامل داشته باشند .

از جمله توصیه هایی که در زمینه فعالیت بدنی و پیشگیری از سرطان شده است ، می توان به انجام 5-3 جلسه ورزش هوازی به مدت 30 دقیقه با شدت متوسط تا شدید به همراه 3-2 جلسه تمرینات قدرتی با شدت 70-50 درصد اشاره کرد .

مسئول واحد مبارزه با بیماریهای غیر واگیر خاطرنشان کرد: واحد مبارزه با بیماری های غیرواگیر معاونت بهداشت ، سالهای متمادی است که کار ثبت موارد جدید ابتلا به سرطان را انجام می دهد که در سالهای اخیر سرطان پوست ، پستان ، معده و مثانه بیشترین آمار را در شهرستان فسا به خود اختصاص داده است که در جهت پیشگیری از بروز سرطان های سرویکس ، کولورکتال و پستان آموزش های گسترده به کلیه پرسنل بهداشتی طی جلسات متعدد داده شده است همچنین از طریق فرم های ارزیابی دوره ای تمامی افراد 30 ساله و بالاتر مراجعه کننده به مراکز و پایگاه های سلامت جامعه پزشک خانواده شهری و روستائی تحت غربالگری قرار می گیرند و افراد در معرض خطر و مشکوک مورد بررسی قرار می گیرند.