به گزارش روابط عمومی معاونت بهداشت ، کلاس آموزشی "دستورالعمل کشوری برنامه پیشگیری از بروز بتا تالاسمی ماژور" توسط واحد مبارزه با بیماریهای غیر واگیر معاونت بهداشت برای آموزش به مراقبین سلامت و ناظرین پزشک خانواده شهری برگزار شد.

در این کلاس آموزشی خانم راستباف مسئول واحد مبارزه با بیماریهای غیر واگیر ضمن بیان اهمیت پیشگیری از بروز تالاسمی ماژور گفتند : تالاسمی یکی از شایع ترین اختلالات و بیماریهای خونی در سطح جهان و ایران است که به صورت صفت مغلوب از والدین به فرزندان منتقل می شود و شیوع این بیماری در ایران 5 درصد تخمین زده می شود که در استان فارس شیوع بالاتری دارد .

راستباف افزود : درمان این بیماری برای 15 سال از زندگی حدود 100 هزار دلار است در حالی که هزینه پیشگیری از آن به وسیله غربالگری 5 دلار می باشد.

مسئول واحد بیماریها غیر واگیر گفت : در ده سال اخیر شاخص بروز بیماری تالاسمی ماژور در حوزه نظارت دانشگاه علوم پزشکی فسا صفر بوده است که در این زمینه ، لوح تقدیر توسط وزارت بهداشت به دانشگاه علوم پزشکی فسا اهداء گردید است .

در ادامه این کلاس آقای ارشدی نژاد کارشناس ژنتیک واحد غیر واگیر، استراتژیهای برنامه پیشگیری از بروز تالاسمی را شرح دادند و راه های پیشگیری از بروز تالاسمی ماژور را به شرح ذیل به فراگیران آموزش دادند:

1-     ازدواج نکردن دو فرد سالم ناقل با یکدیگر

2-     در صورت ازدواج دو فرد ناقل با یکدیگر، باید از فرزند دار شدن خود داری کنند یا فرزند خواند انتخاب کنند یا از خدمات تشخیص قبل از تولد استفاده نمایند.

خدمات تشخیص قبل از تولد (PND ) این امکان را برای زوجها فراهم کرده تا از سلامت یا بیماری فرزند خود در دوره جنینی مطلع شوند.

در پایان این کلاس آموزشی فعالیتهای معاونت بهداشت در زمینه پیشگیری از تالاسمی ماژور شامل ، آزمایش های غربالگری و تشخیص ژنتیک ، مشاوره ژنتیک و مراقبت از زوجین ناقل تالاسمی و زوج های پر خطر شرح داده شد.