خانم سحر کرم نژاد مسئول واحد بهداشت خانواده معاونت بهداشت در خصوص این دوره آموزشی گفت : در این دوره آموزشی 6 روزه بهورزان ، ماماها و کارشناسان بهداشت خانواده حوزه معاونت بهداشت آخرین اطلاعات و آموزش ها را در خصوص یائسگی ، پوکی استخوان و سرطان های شایع زنان فرا گرفتند .

خانم ویدا لیمویی کارشناس ارشد مامایی معاونت بهداشت و مدرس این دوره آموزشی در خصوص یائسگی و پوکی استخوان در زنان گفت :

یائسگی یکی از دوره‌های طبیعی زندگی اغلب زنان است که در آن قاعدگی برای همیشه متوقف می‌گردد و آنان دیگر قادر به بچه دار شدن نخواهند بود. یائسگی معمولاً در حدود سن ۴۵ تا ۵۵ سالگی آغاز می‌شود. در این زمان تخمدانها به میزان کمتری هورمونهای زنانه، به خصوص استروژن را ترشح کرده و سبب بروز علائم یائسگی می‌شوند. درابتدا عادت ماهیانه نامرتب شده و سپس به طور کامل قطع می‌شود. زنانی که به مدت یک سال عادت ماهیانه نداشته باشند یائسه محسوب می‌شوند.

و پوکی استخوان بیماری است که در دوران یائسگی زنان بسیار شایع است زیرا در این دوران استروژن در بدن زنان به شدت کاهش می یابد. وکمبود مواد معدنی مانند کلسیم، پروتئین و ویتامین دی و استعمال دخانیات مانند سیگار پوکی استخوان را شدت می بخشند. در شرایط کمبود مواد معدنی در رژیم غذایی، بدن این کمبود را از بافت‌های استخوانی می‌گیرد و این کار در طول زمان باعث فقر استخوان‌ها از لحاظ مواد معدنی و در نتیجه پوکی استخوان می‌گردد. همچنین با بالا رفتن سن تخریب بافت استخوانی بیش از ساخت آن می‌شود و با گذشت زمان و در دوران کهنسالی این عارضه بروز می‌کند.

مدرس این کارگاه آموزشی در خصوص سرطانهای شایع زنان گفت : سرطان دهانه رحم: يكي از شايعترين سرطانهاي دستگاه تناسلي زنانه است که در نتیجه رشد غیر قابل کنترل( کنترل نشده ) سلولهای دهانه رحم ایجاد می شود .این سرطان به راحتي در مراحل اوليه قابل تشخيص و درمان كامل است اما در صورتي كه تشخيص آن به تأخيرافتد، درمان مشكل و گاهي ناموفق خواهد بود.

خانم لیمویی افزود عوامل خطر ابتلا به سرطان شامل موارد ذیل می باشد :

1- شروع نزديكي در سنين پائين (ازدواج در سنين كمتر از 16 سال)

2- آلودگي با ويروس پاپيلومای انسانی (ویروس مولد زگیل دستگاه تناسلی )

3- ضعف سیستم ایمنی مثل بیمارانی که داروهای سرکوب کننده سیستم ایمنی مصرف می کنند یا به ایدز مبتلا هستند

4-  مصرف سيگار

5- داشتن شریک های جنسی متعدد