به گزارش روابط عمومی معاونت بهداشت ، همایش روز جهانی قلب با حضور دکتر نجفی معاونت بهداشت دانشگاه ، بهورزان و کارکنان این معاونت و مشاورین سلامت ادارات شهرستان فسا در محل سالن بعثت دانشگاه برگزار شد.

خانم فهیمه راستباف مسئول واحد مبارزه با بیماریهای غیر واگیر معاونت بهداشت در این خصوص گفت : این همایش به مناسبت روز جهانی قلب و با هدف افزایش سطح دانش کارکنان معاونت بهداشت و مشاورین سلامت ادارات شهرستان فسا در جهت پیشگیری از  بیماریهای قلبی -عروقی برگزار گردید.

در ابتدای این همایش دکتر نجفی معاون بهداشت دانشگاه با اشاره به کاهش سن بروز بیماریهای قلبی – عروقی در ایران ، آن را نگران کننده دانستند و بر لزوم توجه خواص به بیماریهای غیرواگیر و پیشگیری از بیماریهای قلبی – عروقی تاکید کرد.

درادامه ، دکتر ولی زاده فوق تخصص قلب و عروق درخصوص تشخیص زود هنگام بیماریهای قلبی – عروقی گفت : در صورت تشخیص زود هنگام بیمایهای قلبی – عروقی به میزان زیادی می توان از ناتوانی های ناشی از آسیب بافت قلب جلوگیری کرد و برای این منظور باید به علائم اختصاصی و غیر اختصاصی نظیر تنگی نفس ، تپش قلب هنگام فعالیتهای معمولی ، درد از ناحیه فک پایین تا ناف و درد پا هنگام راه رفتن توجه ویژه کرد .

ایشان افزود: درد ناشی از بیماری قلبی همیشه زیاد نیست و در برخی مواد به صورت سنگینی در قفسه سینه یا به صورت دردی مبهم توسط فرد احساس می شود .

دکتر ولی زاده  با اشاره به تپش قلب به عنوان یکی از علائم بیماری قلبی گفت : تپش قلب یعنی فرد به صورت عادی ضربان قلب خود را احساس کند که باید به آن توجه ویژه شود. ایشان وجود برخی عقاید غیر علمی در بین مردم در خصوص رفع انسداد عروق و بیماریهای قلبی با برخی مواد غذایی را اشتباه دانست و فرهنگ سازی در این زمینه را خواستار شدند.

در ادامه این جلسه دکتر همایونفر مدیر گروه تغذیه و عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی فسا در خصوص پیشگیری از بیماریهای قلبی- عروقی گفتند : 96 درصد ایرانیان یکی از عوامل خطر بیماری قلبی- عروقی را دارند و 46 درصد مرگ و میر ها در ایران ناشی از بیماریهای قلبی – عروقی است و تغذیه ناسالم ، استرس ، مصرف سیگار ، الکل ، استنشاق دود ناشی از آلودگی هوا و چاقی از عوامل زمینه ساز بیماری های قلبی – عروقی هستند .

عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی فسا افزود : به وجود آمد زمینه بیماری های قلبی – عروقی معمولا در سنین کمتر از 20 سالگی اتفاق می افتد و برای جلوگیری از آن باید از دوران کودکی و جوانی پیشگیری را شروع کرد.

ایشان مصرف 5 واحد سبزیجات در روز ، افزایش تحرک بدنی و عدم مصرف سیگار و الکل ، مصرف امگا 3 ، کاهش مصرف چربی ها بخصوص چربی های اشباع را از عوامل پیشگیری کننده از بیماریهای قلبی – عروقی دانستند.

دکتر همایونفر در زمینه مصرف چربی ها گفت : مصرف چربی های اشباع به علت ساختار ملکولی باعث سختی عروق و ایجاد بیماریهای قلبی- عروقی و فشار خون بالا می شود و استفاده زیاد از روغن های حیوانی و جامد می تواند به سختی عروق منجر شود.

دکتر همایونفر استفاده از روغن جامد هیدورژنه گیاهی را مضرتر از استفاده از روغن جامد حیوانی دانست و علت آن را بالا رفتن  LDL و کاهش HDL بیان کرد.

در ادامه این جلسه دکتر صدیق متخصص طب سنتی ، اساس طب سنتی را حفظ الصحه یعنی پیشگیری از بیمار شدن بیان کردند و تحرک بدنی و ورزش ، خواب مناسب  ،تنفس هوای پاک ، پرهیز از خواب و بیداری زیاد و رعایت تعادل در آمیزش ، دقت در خوردن و آشامیدن و خودداری از پر خوری را از عوامل تضمین کنند سلامت قلب و جسم دانستند.