وجود یک مقطع زمانی خاص در سال برای پرداختن به موضوع اچ آی وی ایدز امری ضروری است و روز جهانی و هفته اطلاع رسانی ایدز این فرصت را فراهم آورده است . اول دسامبر هر سال مصادف با دهم آذر ماه روز جهانی ایدز نام گذاری شده است و این روز در سراسر جهان گرامی داشته می شود .

بدین مناسبت امسال در ایران 14 آذر ماه روز جهانی ایدز و از 13 تا 19 آذر هفته اطلاع رسانی ایدز می باشد همراه با شعار (( مهار همه گیر ی اچ آی وی / ایدز ، با اطلاع رسانی ، پیشگیری ، تشخیص زود هنگام و درمان و حمایت از مبتلایان ))

آموزش مبنای پیشگیری در حوزه ایدز است و پیشگیری همیشه مقدم بر درمان است از این رو باید آموزش را در اولویت قرار دهیم صرف نظر از اینکه افراد از چه راهی مبتلا به اچ آی وی شده اند ، باید حقوق آنها به رسمیت شناخته شود و اگر این اتفاق نیفتد به گسترش بیماری دامن زده می شود .

ما باید به کرامت انسانی افراد احترام بگذاریم در حالی که تعداد افراد تحت درمان به صورت مستمر در حال افزایش است . منطقه ما ( مدیترانه شرقی ) هنوز پائین ترین سطح پوشش درمان در جهان را دارد . تا امروز کمتر از یک پنجم افراد مبتلا به اچ آی وی درمان دارویی دریافت می کنند. در این منطقه انگ ابتلا به اچ آی وی باعث شده است تا افرادی که در معرض خطر هستند از انجام آزمایش و دریافت مراقبت خودداری کنند و بنابراین همه گیری اچ آی وی ماندگار است . این مسئولیت رهبران حوزه سلامت است که نهایت تلاش خود را برای از بین بردن انگ و تبعیض موجود در حوزه های مراقبت های بهداشتی انجام داده و افراد مبتلا را در مقابل تبعات چنین رفتارهایی محافظت کنند .

موج سوم انتقال ایدز از طریق جنسی است و جمعیت در معرض خطر انتقال ایدز از طریق فعالیت جنسی عمدتاً جوانان و نوجوانان هستند لذا آموزش مهارتهای زندگی و رفتارهای جنسی در دانشگاهها و مدارس در پیشگیری از ایدز نقش بسیار مؤثری را ایفا خواهد کرد و این میسر نخواهد شد مگر با همکاری ارگانهای ذیربط در این زمینه همراه و همگام با بهداشت و درمان .

جهان متعهد شده است تا سال 2030 همه گیری ایدز را پایان دهد و ما نیز همگام و همراه با دنیا جهت اجرایی نمودن این تعهد و تعمیم درمان به تمام افراد مبتلا که مستلزم شناسائی آنها می باشد و به امید رسیدن به چنین روزی از طریق آگاهی دادن به مردم و با کمک تمامی نهادها و ارگانها برای آینده روشن گام بر میداریم .

گرد آورنده : خانم زهرا استادی کارشناس بیماریهای واگیر معاونت بهداشت