به گزارش روابط عمومی معاونت بهداشت ، در چهارمین روز از هفته سلامت همایش غلبه بر افسردگی با حضور عموم مردم ، جمعی از کارکنان معاونت بهداشت و رابطین سلامت در سالن اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی فسا برگزار شد .

در ابتدای این جلسه دکتر عسکری رئیس دانشگاه علوم پزشکی فسا ، ضمن تبریک فرا رسیدن مبعث پیامبر (ص) و هفته سلامت با بیان شعار امسال روز سلامت سازمان بهداشت جهانی ( " افسردگی بیا حرف بزنیم ") ، بیان داشت: بر اساس گزارشات وزارت بهداشت آمار بیماریهای حوزه روان بالاتر از بسیاری از  بیماریهای دیگر هستند و در برخی از شهرها آمار افسردگی به 25 درصد می رسد.

دکتر علیرضا عسکری افزود ، عدم مراجعه بیماران اعصاب و روان به روان شناس و روان پزشک یکی از مشکلاتی است که امروز با آن روبرو هستیم که ناشی از ترس از انگ و خجالت افراد است و یکی از تلاشهای بزرگ ما دراین جلسه و در طول سال باید انگ زدایی از مراجعه به روان شناس و روان پزشک برای درمان اختلالات روانی باشد .

رئیس دانشگاه علوم پزشکی فسا افسردگی را سرماخوردگی روان دانستند و گفتند: همینطور که ممکن است همه افراد دچار سرماخوردگی شوند در ایامی از زندگی نیز ممکن است هر کسی دچار افسردگی شود و نیاز به درمان  داشته باشد.

و یکی از جنبه های شعار "افسردگی ، بیا حرف بزنیم "اشاره به همین انگ زدایی از بیان اختلالات روانی و مراجعه به روان پزشک است.

دکتر علیرضا عسکری توجه به علائم مشترک افسردگی و برخی بیماریها سیستمیک مثل بیماریهای مرتبط با تیروئید را بسیار مهم دانستند و گفتند که نباید علائم این بیماریها را با افسردگی اشتباه گرفت در بسیاری از موارد با حل مشکلات سیستمیک، علائم مشترک این بیماریها با افسردگی از بین خواهد رفت.

ایشان استفاده بیش از حد و نابجا از شبکه های اجتماعی موبایل را یکی از عوامل عدم گفتگوی افراد با یکدیگر دانستند و مدیریت استفاده از این شبکه ها در خانواده را گام مهمی در احیای گفتمان و ایجاد صمیمیت در خانواده  ذکر کردند.

در ادامه این جلسه دکتر کریمی معاون بهداشت دانشگاه :با بیان حدیتی از پیامبر اکرم (ص) با این  مضمون که  اگر انسان پا روی هوای نفس خود بگذاریم ،قلب او احیاء خواهد شد ، یکی از علل مشکلات امروز اجتماع را دور شدن از آموزه های اسلامی و ملی دانستند .

دکتر کریمی بیان داشتند : استفاده از شبکه های مجازی نمی تواند جایگزین ارتباط واقعی شود و بیان کلمات محبت آمیز را نمی توان به صورت کامل در شبکه های مجازی منتقل کرد و نباید خود را در شبکه های اجتماعی محدود کنیم .

معاون بهداشت دانشگاه سخنان خود را با این جمله به پایان رساند : رسالت حاضران در این همایش انتقال پیام این همایش به مردم است و اگر این کار را به خوبی انجام دهیم موفق بوده ایم .

دکتر سید محمد حسین اجاقی مسئول واحد بهداشت روان معاونت بهداشت در ادامه این همایش بیان داشت : انتخاب شعار امسال هفته سلامت بر اساس مطالعه سازمان بهداشت جهانی است و طبق آمار طی 20 سال گذشته 200 میلیون انسان به جمع افراد افسرده جهان اضافه شده است و اگر برای درمان این افراد چاره اندیشی نشود این آمار افزایش خواهد یافت .

دکتر اجاقی ادامه داد طبق مطالعات انجام شده توسط صندوق جهانی پول و سازمان بهداشت جهانی اگر یک دلار در بخش سلامت روان سرمایه گذاری کنیم ، 4 دلار در هزینه های اقتصادی صرفه جویی کرده ایم و این یعنی تحول در اقتصاد.

مسئول واحد بهداشت روان خاطرنشان کرد : در صورتی که ما علائم افسردگی را بدانیم و افراد را در ابتدای ابتلا به افسردگی تشخیص دهیم می توانیم آنها را به راحتی درمان کرد .

در ادامه این همایش جلسه پرسش و پاسخ در زمینه بهداشت روان و تئاتر طنز "متل خان دایی" با موضوع پیشگیری و درمان افسردگی که با همکاری واحد بهداشت روان معاونت بهداشت و گروه تئاتر شهرستان فسا تهیه شده است  به نمایش گذاشته شد.