پورتال معاونت بهداشت - دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی فسا

tech

اخبار

آرشیو اخبار

به گزارش روابط عمومی معاونت بهداشت ، کلاس آموزش پیشگیری از تب کریمه – کنگو توسط  اداره دامپزشکی فسا ،واحد بهداشت محیط  و مبارزه با بیماریهای واگیر معاونت بهداشت برای سلاخان و قصابان شهر فسا برگزار شد در این کلاس آموزش آقایان هاشمی نسب کارشناس اداره دامپزشکی و محسن فربود کارشناس مبارزه با بیماریها در خصوص راه های انتقال بیماری تب کریمه – کنگو ، علائم بیماری ، و مهندس مجتبی کرمی منش  راه های پیشگیری از ابتلا به این بیماری را آموزش دادند .

 مهندس کرمی منش  استفاده از وسایل حفاظت شخصی ، نظیر چکمه ، دستکش ، عینک و پیش بند غیر قابل نفوذ در پیشگیری از ابتلای قصابان و سلاخان به این بیماری را ضروری دانست و افزود : قصابان و سلاخان باید از برخی رفتارها خطرناک مانند نگهداشتن کارد قصابی با دندان و باد کردن پوست دام با دهان جدا خودداری کنند زیرا ممکن است به بیماری تب کریمه- کنگو مبتلا شوند .

مسئول واحد بهداشت محیط ادامه داد  : تب خونریزی دهنده کریمه – کنگو عمدتا توسط گزش کنه از حیوان به انسان منتقل می شود و حیواناتی مانند گاو ، گوسفند ، بز و شترمرغ در صورت آلوده شدن به این ویروس می توانند در هنگام ذبح یا قطعه بندی ،  این بیماری را به انسان منتقل کنند و این حیوانات در صورت آلوده بودن هیچ علامت خواصی ندارند و تنها را پیشگیری از ابتلای قصابان به این بیماری استفاده از وسایل حفاظت شخصی و نگهداری گوشت به مدت 24 ساعت وجگر و احشاء حیوان به مدت 48 ساعت در یخچال می باشد.

در راستای پیشگیری از ابتلای شاغلین در بخش ذبح و عرضه گوشت ، کارشناسان بهداشت حرفه ای از کشتارگاه شهر فسا بازدید کردند و در زمینه استفاده کارگران از تجهیزات حفاظت فردی و رعایت اصول بهداشت حرفه ای آموزش و تذکرات لازم را به کارگران و مسئولین کشتارگاه دادند.

مهندس جانی زاده مسئول واحد بهداشت حرفه ای در خصوص این بازرسی گفت : در بازدیدی که کارشناسان این واحد از کشتارگاه فسا داشته اند ، کارگران و سلاخان این کشتارگاه از تجهیزات حفاظت فردی مناسب نظیر دستکش ، روپوش ، عینک و پیشبند مناسب استفاده نمی کنند و در صورت ابتلای دام به بیماریهای زئونوز نظیر تب کریمه – کنگو ، خطر انتقال بیماری به کارگران و سلاخان کشتارگاه وجود دارد.