به گزارش روابط عمومی معاونت بهداشت ، به مناسبت هفته اطلاع رسانی ایدز همایش پیشگیری و درمان ایدز با حضور دکتر خالقی ، رییس دانشگاه علوم پزشکی ، دکتر جلال کریمی معاون بهداشت دانشگاه ، کارکنان معاونت بهداشت و سفیران سلامت ادارات شهرستان در سالن بعثت دانشگاه علوم پزشکی فسا برگزار شد .

دکتر خالقی رییس دانشگاه علوم پزشکی در ابتدای این همایش با اشاره به وضعیت ایدز در ایران و دنیا گفت : در سالهای گذشته در حالی که بسیاری از کشورهای جهان درگیر بیماری ایدز بودند ، یکی از افتخارات ما این بود که کشور ما از این مسئله مبرا است ،ولی امروز وضعیت ما چندان خوب نیست و به بعضی از کشورهایی که در گذشته منشاء این بیماری بودند غبطه می خوریم .

در دنیا نزدیک به 36 میلیون نفر به ایدز مبتلا هستند و 35 میلیون نفر نیز در طول سالهای گذشته فوت کرده اند و در ایران نیز حدود 36 هزار نفر مبتلا به ایدز را شناسایی و ثبت کرده ایم که پیش بینی می شود این آمار فقط 30 درصد موارد واقعی ابتلا باشد و احتمالاامروز نزدیک به 110 هزار نفر در ایران به ایدز مبتلا هستند.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی فسا افزود : ریشه بیماری ایدز را باید در معضلات اجتماعی و فرهنگی جستجو کرد ، اگر دیروز ابتلا بیشتر از طریق تزریق مشترک بود ولی امروز الگوی ابتلا به سوی انتقال جنسی در حال تغییر است و باید به عنوان یک تراژدی ملی به مسئله ایدز نگاه کنیم و برای رفع این مشکل تمام سازمانها و نهادهای اجتماعی ، فرهنگی و درمانی کشور همکاری کنند تا بتوان این بیماری را کنترل کرد و در این میان نقش خانواده بسیار حائز اهمیت است و رسالت والدین در پیشگیری از ایدز رسالت کمی نیست .

در ادامه این همایش دکتر کریمی معاون بهداشت دانشگاه ضمن تقدیر از تلاش مسئول و کارشناسان واحد مبارزه با بیماریهای واگیر معاونت بهداشت برای برپایی این همایش و اجرای برنامه های اطلاع رسانی در هفته ایدز به تعداد مبتلایان به ایدز در ایران اشاره کردد و گفت : از هر 10 نفر مبتلا به ایدز فقط 3 نفر از بیماری خود خبر دارند و اطلاع رسانی در این زمینه بسیار حائز اهمیت است زیرا دوره کمون بیماری ممکن است بین 1 تا 30 سال باشد و فرد در این بازه زمانی بسیاری از افراد را مبتلا کند .

دکتر کریمی افزود : در حال حاضر 65 درصد ابتلائات ناشی از تزریق مشترک ، 20 درصد ناشی از تماس جنسی ،5/1 درصد از مادر به کودک ، 07/. درصد فراورده های خونی و 12 درصد ابتلائات نامشخص است و اطلاع رسانی به افراد در معرض خطر می تواند در شناسایی بیماران نقش مهمی داشته باشد ، افرادی که در معرض خطر ابتلا به ایدز قرار می گیرند ، مثلا سرنگ آلوده در محیط پارک در بدن آنها فرو می رود یا تماس جنسی غیر ایمن دارند در صورتی که تا 72 ساعت بتوانند دارو مصرف کنند تا 80 درصد از ابتلای آنها به ایدز پیشگیری خواهد شد .

معاون بهداشت دانشگاه  خاطرنشان کرد: اطلاع رسانی در مدارس برای پیشگیری از ایدز بسیار حیاتی است و همکاری بین آموزش و پرورش و بهداشت مدارس باید بیش از پیش صورت گیرد.

در ادامه این همایش اجرای پنل آموزشی ایدز با حضور دکتر اجاقی مسئول واحد بهداشت روان ، خانم دکتر باغبان مسئول واحد مبارزه بابیماریهای واگیر و آقای رئیسی برگزار شد و در خصوص معضلات اجتماعی ، راه های پیشگیری از ایدز و درمان آن به حاضران در جلسه آموزش داده شد .

از دیگر برنامه های این همایش اجرای سرود توسط کودکان ، پخش کلیپ های آموزشی و توزیع متون آموزشی بین شرکت کنندگان در جلسه بود .