آقای عبدا.. عزیزی کارشناس ارشد اپیدمیولوژی و مسئول واحد بیماریهای غیرواگیر معاونت بهداشت به مناسبت 17 می (27 اردیبهشت ) ، روز جهانی فشار خون گفت : روز جهانی فشارخون بالا، فرصتی برای تاکید بر بهبود پیشگیری و کنترل فشارخون بالا را فراهم می آورد. از سال 2014 به مدت 5 سال شعار این روز "از میزان فشارخون خود مطلع شوید" (know your blood pressure)است و برای توسعه برنامه هاي غربالگري و شناسايي بيماران مبتلا به فشار خون بالا، تعیین شده است. فشار خون بالا به علت بی علامت بودن یک قاتل خاموش است و سبب عوارض مختلفی در بدن می شود که ممکن است به خطر بزرگتری مانند سکته قلبی و مغزی، بیماری کلیوی، اختلالات چشمی،  کماء، یا حتی مرگ منجر شود. در مجموع این شرایط اولین علت بار بیماری در کشورهای توسعه یافته هستند. به عبارت دیگر فشار خون بالا تاثیر زیادی بر هزینه مراقبت های بهداشتی و میزان مرگ و میر در دنیا دارد.

عزیزی افزود: طبق آمار، از هر 10 نفر، 3 نفر از فشارخون بالا در دنیا رنج میبرند. حدود 50 % از بیماران کاملا از وضعیت خود بی خبرند و نیمی از افرادی که مطلع هستند نیز هیچ دارویی مصرف نمی کنند. اطلاع از میزان فشار خون ممکن است زندگی افراد را نجات دهد. لذا باید با بکارگیری روش های مختلف آگاهی جامعه در این زمینه افزایش یابد. یکی از این راه ها برگزاری بسیج های اطلاع رسانی و آموزشی است که راهنمایی برای طراحی و اجرای فعالیت ها در طول سال است.

يكي از موانع مهم در كنترل مؤثر فشار خون بالا عدم اطلاع مردم از بالا بودن ميزان فشار خون خودشان است. در حالی که فشار خون می تواند به سادگی در خانه یا در مراکز بهداشتی درمانی با استفاده از دستگاه فشارسنج اندازه گیری و بموقع شناسایی شود.