پورتال معاونت بهداشت - دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی فسا

tech

اخبار

آرشیو اخبار

 

با توجه به اینکه در ماه محرم همزمان با برگزاری جلسات و مراسم مذهبی و عزاداری در مساجد و تکایا توزیع نذورات و غذا توسط هموطنان عزیز بویژه هیئت های عزاداری صورت می گیرد و از طرفی خطر بروز بیماریهای مرتبط با غذا و مسمومیت های غذایی در مکانهایی که بصورت دسته جمعی غذا تهیه و توزیع می گردد بیشتر می باشد رعایت اصول بهداشتی بیش از پیش احساس می شود .  

 مهندس مجتبی کرمی منش مسئول واحد بهداشت محیط معاونت بهداشت در این خصوص گفت : به جهت اهمیت موضوع سلامت عموم جامعه انتظارمی رود مدیران هیئت های عزاداری و مسئولین طبخ و تهیه غذا با توجه به نکات ساده ولی پر اهمیت بهداشتی که برخی از آنها بشرح ذیل بیان می گردد در تامین سلامت  عمومی کوشا و ساعی باشند  :

  • - هرگونه پخت و پز باید در مکانی دارای شرایط بهداشتی صورت گیرد.مدیر هیئت موظف است نسبت به معرفی محل به مرکز بهداشت و درخواست بازدید و اخذ مشاوره و تائیدیه بهداشتی اقدام نماید.
  • - ورود و خروج به محل طبخ غذا و دخالت افراد متفرقه در امر تهیه و توزیع غذا و چای و غیره ممنوع می باشد. کلیه افراد مرتبط نیز بایستی نسبت به دریافت کارت گواهی تندرستی اقدام نمایند ضمنا رعایت بهداشت فردی آنان ضروری می باشد.
  • - مسئولین تهیه مواد اولیه باید از سالم و بهداشتی بودن مواد اولیه مصرفی اطمینان داشته باشند و آنها را از محلهای معتبر خریداری و یا از افراد معتبر و شناخته شده به عنوان نذورات قبول نمایند. در صورت برخورد با موارد مشکوک بودن به سلامت مواد غذایی مرکز بهداشت آماده هر گونه همکاری است.
  • - مدیرات هیئت ها و هیئت امنا مساجد و تکایا توجه داشته باشند در قبول نذورات بصورت غذای آماده دقت مضاعف نموده و ضمن خودداری از قبول غذای آماده از افراد ناشناس از سلامت غذای ارائه شده قبل از توزیع اطمینان حاصل نمایند.
  • - آب آشامیدنی بایستی بهداشتی و ترجیحا از شبکه توزیع عمومی باشد
  • - در تهیه فرآورده های دامی بویژه گوشت و علی الخصوص گوشت طیور از کشتار دام تحت نظارت ناظرین دامپزشکی در محلهای مجاز اطمینان حاصل نمایند.
  • - از ذخیره سازی مواد پروتینی خام و پخته در مجاورت هم موکدا خودداری و در ذخیره سازی گوشت نیز رعایت نکات ایمنی بویژه تمیز و قطعه نمودن گوشت و فریز نمودن فوری گوشت های مازاد در قطعه های کوچک را رعایت نمایند.
  • - سبزیجات تازه مسلما آلوده به عوامل بیماریزا هستند و لذا تمیز نمودن شستشو و ضد عفونی آنها ضرورت دارد. معاونت بهداشتی فسا  اعلام آمادگی می نماید در خصوص مشاوره و آموزش روشهای ساده ضدعفونی سبزیجات ارائه خدمت نمایند.
  • - ابزارکار مناسب و تمیز و بهداشتی در سالم بودن غذای تهیه شده در آشپزخانه بسیار با اهمیت است و لذا ظروف و ابزار کار را قبل از استفاده شستشو و در صورت نیاز ضد عفونی نمایند.
  • - از نگهداری غذای پخته و آماده در دمای محیط موکدا خودداری نمایید . در صورت لزوم بایستی غذای آماده را دردمای زیر4درجه یا بالای 60 درجه نگهداری کنید.
  • - در جریان توزیع غذا از دخالت افراد متفرقه بویژه در محلی که غذا سرو می گردد جلوگیری گردد.
  • - در توزیع غذا از ظرف به ظرف کردن بی مورد آن خودداری و حتی الامکان در کوتاهترین فاصله غذای تهیه شده بصورت گرم توزیع گردد.
  • - استفاده از ظروف یکبارمصرف بهداشتی در توزیع غذا توصیه می شود. در مورد ظروف چند بار مصرف پیش بینی مکانی برای شستشو و ضدعفونی آنا برای هر نوبت استفاده ضروری است.
  • - حتما از سفره های یک بار مصرف برای صرف غذا استفاده و از راه رفتن روی سفره در حین پذیرایی خودداری گردد.
  • - پس از پذیرایی نسبت به جمع آوری و دفع مناسب زباله های تولید شده اقدام و از مردم خواسته شود از پراکندن ظروف یکبار صرف در معابر خودداری نمایند.
  • - ایمنی مکانهای تهیه و توزیع غذا و نیز محلهای تجمع عزاداران را بررسی نماید . پله ها و نرده ها و سیستم های برق کشی روشنایی و گاز بخصوص محلهی اتصالات آنها مهمترین نقاط حادثه خیز می باشند.از بررسی و اطمینان از ایمن بودن آنها غافل نشوید.
  • - تهیه و نصب تجهیزات اطفا حریق به منظور کنترل و جلوگیری از آتش سوزی احتمالی الزامی است.
  • - در مکانهای تجمع عزاداران بویژه اماکن سربسته ضمن نصب تابلوی منع مصرف دخانیات از استعمال سیگار جلوگیری نمایید.
  • - ضمن رعایت نظافت و شستشوی مستمر سرویسهای بهداشتی نصب سیستم لوله کشی صابون مایع در آنها صورت گیرد.

مهندس کرمی منش تاکید نمود رعایت نکات ساده بهداشتی گفته شده در تامین سلامت مواد غذایی و بالطبع تامین سلامت عمومی بسیار موثر بوده و کوچکترین سهل انگاری و یا بی توجهی میتواند منجر به بروز مسمومیت گروهی از مردم و مسئولیت وجدانی و قانونی برای مدیران و دست اندر کاران مراسم گردد.

 باشد که با توجه خاص به ارزشهای والای پیام عاشورا رهرو صادق طریق شهید کربلا باشیم.