به گزارش وبدا؛ همایش پیشگیری از اعتیاد ویژه دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی فسا با همکاری معاونت های بهداشت و فرهنگی و دانشجویی در تالار بعثت دانشگاه برگزار شد.

در ابتدای این همایش دکترسید محمدحسین اجاقی مدیرگروه سلامت روانی، اجتماعی و اعتیاد معاونت بهداشت دانشگاه با اشاره به نگرش غیرعلمی و غیرکاربردی برخی از مسئولین و مردم به مقوله ی اعتیاد، گفت:براساس تحقیقات جهانی و کشوری علل گرایش به مصرف مواد و گرفتار شدن در دام اعتیاد و همچنین درمان صحیح، نکات بسیار مهم و کلیدی دارد که با نگاه سنتی و عامیانه ی رایج دربین برخی از مردم و مسوولین بسیار متفاوت است.

دکتر اجاقی ضمن تاکید بر نگاه واقعی به معضل اعتیاد گفت:واقعیت امر این است که با نگاه فعلی به معضل اعتیاد نه تنها شاهد اثرات مثبت و مفید نخواهیم بود بلکه صرفا موجب تحمیل هزینه های هنگفت بر دولت و مردم خواهد شد.

مدیرگروه سلامت روانی، اجتماعی و اعتیاد گفت: برای کاهش بار اعتیاد و آسیب های ناشی از سوء مصرف مواد باید بپذیریم نیاز به تغییر باور داریم. این مهم تنها با آموزش رویکرد نوین به اعتیاد و آسیب های اجتماعی میسر می شود.

در ادامه دکتر آرمان ضرغامی روانپزشک اداره مشاوره و سلامت روان دانشجویان دانشگاه ضمن ارایه آماردر خصوص سلامت روان جامعه، عنوان کرد:طبق پیمایش ملی سال های اخیر ۲۴ درصد جمعیت ۱۵ تا ۶۴ ساله نیاز به مداخلات روان پزشکی دارند.

وی ادامه داد: عوامل دخیل در سلامت روان متنوع می باشد که می توان به عوامل زیستی و سایکولوژیکال و عوامل اجتماعی اشاره کرد.

دکترضرغامی اظهار داشت: رفتار اعتیادی مهمتر از نوع ماده مصرفی در اعتیاد است و همچنین برای رهایی از اعتیاد، نقش فعال و تلاش مستمر از جانب بیمار مهم است.

دکتر ضرغامی در ادامهدر خصوص عوامل زمینه ساز گرایش به موادمخدر و ماهیت آن مطالبی ارائه داد.

گفتنی است هفته سلامت روان از 18 لغایت 24 مهرماه سال جاری با شعار "سلامت روان جوانان و نوجوانان ؛ جهان در حال تغییر" نامگذاری شده است.