به گزارش روابط عمومی معاونت بهداشت  : عفونت HIV - ایدز از جمله بیماریهایی است که به لحاظ میزان هزینه مراقبتی فراوان، ایجاد مشکلات اجتماعی و هدف قرار دادن جمعیت جوان جامعه، از معضلات مهم جوامع بشری است. كنترل اپيدمي، پيشگيري و مراقبت از بيماران از اهم فعاليتهاي وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكي مي‌باشد.

زهرا استادی کارشناس واحد مبارزه با بیماریهای واگیر معاونت بهداشت در خصوص اقدامات انجام شده توسط این معاونت برای پیشگیری و کنترل  HIV – ایدز در شهرستان فسا  گفت : معاونت بهداشت  در راستای پیشگیری و کنترل HIV  ضمن همکاری با ارگانها و سازمانهای  موثر در امر پیشگیری از HIV  اقدامات گوناگونی را در این حیطه های انجام داده است .

استادی افزود : بیماریابی در کمپهای ترک اعتیاد ، زندان و مراکز MMT  دولتی با استفاده از تست سریع اچ آی وی ، گنجاندن آزمایش تشخیص HIV در آزمایشات پیش از ازدواج و غربالگری 1650 نفر از مادران باردار از جمله اقدامات واحد مبارزه با بیماریهای واگیر معاونت بهداشت برای پیشگیری از ایدز بوده است و در مجموع از اول سال 97 تا کنون تعداد 4650 تست سریع HIV جهت بیماریابی در شهرستان فسا انجام شده است .

وی افزود : آگاهی بخشی یکی از رسالتهای سیستم بهداشتی برای پیشگیری از شیوع بیماری ایدز است در همین زمینه معاونت بهداشت با آموزش به گروه های در معرض خطر نظیر جوانان از طریق آموزش در دانشگاه ها ، مدارس ، سربازخانه ها و پادگانهای نظامی و نصب تبلیغات شهری و  توزیع متون آموزشی این کار را انجام داده است و برای گروه های پرخطر نظیر معتادان و زندانیان نیز کلاس های آموزشی و مشاوره در کمپهای ترک اعتیاد و زندان فسا برگزار کرده است .

کارشناس واحد مبارزه با بیماریها ارائه خدمات حمایتی شامل ارائه درمان نگهدارنده بیماران HIV با داروهای ضد ویروس که در فسا این درمان با 92 درصد موفقیت همراه بوده است ،همچنین انجام آزمایشات CD-4 ، وایرال لود ، هپاتیت c ، بررسی ابتلا به سل ، انجام واکسیناسیون آنفولانزا ، هپاتیت B و  توام ، متادون تراپی و ویزیت دوره ای توسط  پزشکان متخصص را از جمله اقدامات معاونت بهداشت برای درمان نگهدارنده بیماران HIV عنوان کرد.