هپاتیتهای منتقله از راه خون از جمله بیماریهایی هستند که سهم قابل توجهی از مرگ و میر، ناتوانی، بار اقتصادی و اجتماعی را به همراه دارند. برنامه ریزی به منظور شناسایی ناقلین هپاتیت، انجام مراقبتهای بهداشتی برای ممانعت از گسترش بیماری، همچنین درمان آن از جمله اقداماتی است که میتواند از شیوع هپاتیت جلوگیری کند . معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی فسا از جمله معاونت های بهداشتی پیشرو در سطح کشور است که اقدامات موثر را در زمینه پیشگیری از هپاتیت، انجام داده است.

دکتر جلال کریمی معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی فسا در این خصوص گفت : با افتتاح یکی از 5 مرکز مشاوره هپاتیت ایران در شهرستان فسا در دیماه سال 1396 اقدامات گسترده ای در زمینه بیماریابی ، ارائه مشاوره و درمان هپاتیت توسط معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی فسا انجام شد.

شناسایی ناقلین بویژه درجمعیت هایی با رفتارهای پرخطر در اولویت کار معاونت بهداشت قرار گرفت و با همکاری و هماهنگی هایی که بین معاونت بهداشت ، درمان ، آزمایشگاه بخش خصوصی و انجمن کبد و گوارش بیمارستان دکترشریعتی تهران به عمل آمد برنامه غربالگری هپاتیت در زندان فسا ، کمپهای ترک اعتیاد و مراکز درمان سوء مصرف مواد مخدر دولتی با هدف شناسایی مبتلایان به هپاتیت و درمان هپاتیت C به اجرا درآمد.

معاون بهداشت دانشگاه افزود : از زمان شروع بکار مرکز مشاوره هپاتیت در شهرستان فسا تا کنون به 1315 نفر در زمینه هپاتیت مشاوره ارائه شده است که شامل مراجعین به مراکز درمان سوء مصرف مواد مخدر دولتی ، کمپ های ترک اعتیاد ، زندانیان و افراد در معرض خطر بوده اند. از بین این افراد ، 215 نفر مبتلا به هپاتیت C شناسایی و 92 نفر از آنها به صورت قطعی درمان شده اند و نکته قابل توجه این است که  از بین این مبتلایان ، 32 نفر به صورت توام مبتلا به هپاتیت C و HIV بوده اند که هپاتیت 10 نفر از این افراد درمان شده است.

گفتنی است ،انعقاد تفاهم نامه با سازمان انتقال خون جهت واکسیناسیون هپاتیت B کلیه افراد اهداء کننده خون همچنین واکسیناسیون زندانیان و ساکنین کمپهای ترک اعتیاد ، از جمله اقدامات معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی فسا برای پیشگیری از ابتلا به هپاتیت B بوده است.