فرا رسیدن روز جهانی هپاتیت ( 6 مرداد – 28 جولای ) فرصتی مغتنم و کم نظیر برای افزایش حداکثری آگاهی عموم جامعه نسبت به راههای انتقال ، پیشگیری و درمان هپاتیت های ویروسی است امسال شعار این روز "سرمایه گذاری برای حذف هپاتیت" نامگذاری شده است .

زهرا استادی کارشناس پیشگیری از بیماریهای واگیر معاونت بهداشت : هپاتیت ، بیماری است که کبد ، بزرگترین و مهمترین غدد داخلی بدن انسان را درگیر و وظایف مهم آن شامل دفع سموم، ساخت پروتئین های حیاتی، تنظیم مصرف قند خون ، سوخت و ساز چربی ها و  ساخت برخی هورمونهای ضروری را مختل می کند.

هپاتیت یکی از اصلی ترین عوامل سیروز ، سرطان کبد ، نارسایی کبدی می باشد که خوشبختانه با تلاش های مؤثر در دو دهه اخیر و با استفاده از ظرفیت شبکه های بهداشتی و همکاران محترم در بدنه اجرایی و عملی کشور مبنی بر تولید واکسن در داخل و تولید داروی هپاتیت C منجر به کاهش شیوع بیماری هپاتیت B وC شده است .

بر نامه حذف هپاتیت در ایران تا سال 1410 به واسطه بهره گیری از داروهای مؤثر و کارآمد در دستور کار قرار گرفته است . از طرفی با برنامه های جامع واکسیناسیون هپاتیت B در نوزادان گروههای پرخطر ، شیوع هپاتیت B در کشور رو به کاهش است و کنترل آن جزء اهداف عالی نظام سلامت می باشد

بی شک دستیابی به این اهداف مهم نیازمند ارتقاء سطح دانش جامعه و ایجاد فرهنگ آگاهی از هپاتیت ، آموزش و بیماریابی فعال در گروههای پرخطر به ویژه بیماران هموفیلی ، تالاسمی ، دیالیزی ،معتادان تزریقی و افراد با سابقه زندان بوده به طوری که می توان به همکاری همه جانبه تمامی ارگانهای مسئول به هدف حذف هپاتیت C در وقت مقرر نائل آمده و شاهده کاهش بیشتر هپاتیت B در جامعه باشیم .

مرکز مشاوره هپاتیت دانشگاه علوم پزشکی فسا

مرکز مشاوره هپاتیت دانشگاه علوم پزشکی فسا در دی ماه سال 1396 با حضور دکتر گویا رئیس مرکز مدیریت بیماریهای واگیر وزارت بهداشت و با هدف حذف بیماری هپاتیت در فسا راه اندازی شد .

اطلاع رسانی و آموزش ، افزایش پوشش واکسیناسیون هپاتیت B ، شناسایی ،غربالگری و درمان بیماران از جمله فعالیت های این مرکز است .

از خدمات مهم و مؤثر این مرکز ، درمان مبتلایان به هپاتیت C ، با موفقیت 98% با داروی جدید می باشد .

از زمان شروع به کار مرکز مشاوره هپاتیت تاکنون، 1929 نفر از جمله مراجعان به مراکز دولتی درمان سوء مصرف مواد مخدر ، کمپ های ترک اعتیاد ، بیماران HIV+ ، زندانیان و افراد در معرض خطر در زمینه هپاتیت خدمات مشاوره دیافت کرده اند، از مجموع این افراد 1487 نفر آزمایش اولیه انجام داده اند و 282 نفر مبتلا به هپاتیتC شناسایی شده اند ، تعداد 116 بیمار هپاتیت C تحت درمان قرار گرفته و 86 نفر درمان قطعی شده اند، تعداد 10 نفر از بیماران دارای عفونت مشترک HCV/HIV بوده اند که به صورت قطعی هپاتیت آنها درمان شده است .

این موفقیت با همکاری معاونت بهداشت و معاونت درمان دانشگاه علوم پزشکی فسا ، آزمایشگاه های بخش خصوصی و دولتی ، انجمن کبد و گوارش بیمارستان دکتر شریعتی تهران ، اداره زندان فسا ، مراکز دولتی درمان سوء مصرف مواد و کمپ های ترک اعتیاد این شهرستان حاصل شده است.