پورتال معاونت بهداشت - دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی فسا

tech

اخبار

آرشیو اخبار

 

دکتر حریرچی معاون کل وزارت بهداشت گفت: اینکه لبنیات حاوی آفلاتوکسین باشد اجتناب ناپذیر است و همیشه و در همه جای جهان وجود دارد.آفلاتوکسین در شیر غیر پاستوریزه به دلیل عدم کنترل بیشتر است.
به گزارش وبدا، دکتر ایرج حریرچی با بیان این که حتی در کشورهای اروپایی که سختگیرانه ترین استانداردها را دارند هم آفلاتوکسین در لبنیات وجود دارد، باید توجه داشت میانگین این سم حدود ۵۰ تا ۶۰ نانو گرم در لیتر در تمام شیرهای کشور است که با استانداردهای ملی همخوانی دارد و برای انسان مضر نیست.
وی با بیان این که با توجه به ارزیابی خطر باید به قضاوت این موضوع نشست، گفت:  همین امروز هم میزان مصرف شیر در جامعه ما پایین است و مصرف شیر در مقایسه با کشورهای اروپایی شاید یک چهارم باشد و به مردم توصیه می کنیم که مصرف شیر  را از سبد غذایی خود حذف نکنند .
دکتر حریرچی در پایان تصریح کرد: سرطان کبد اولیه در ایران عمدتا ناشی از هپاتیت مزمن است و سرطان ناشی از آفلاتوکسین نادر است.