به مناسبت  هفته سلامت زنان (30-24مهرماه )

فردا دير است ، سلامت زنان را جدي بگيريم

براساس سرشماري سال 90 حدود 30ميليون نفر از جمعيت كشور  در گروه سني 60-25 سال قرار مي گيرند . اين گروه سني نقش مولد هم از لحاظ اقتصادي و از هم از نظر بيولوژيكي دارند و ساير گروه هاي سني در خانواده ، جامعه به آنان وابسته اند . اين وابستگي در كشورهاي در حال توسعه بيشتر از كشورهاي پيشرفته بوده و به ويژه با توجه به نقش والدين و مديريت سلامت خانواده اهميت بيشتري پيدا مي كند . از طرف ديگر مرگ و مير و ناتواني  زنان همه ابعاد سلامت خانواده را تحت تأثير قرار مي دهد . همچنين بررسي ها نشان داده ا ست كه نرخ مرگ و مير كودكان در خانواده هايي كه مادران  خود را از دست داده اند افزايش قابل توجهي داشته است. با توجه به اهميتي كه اين گروه سني دارند برنامه ميانسالي از سال 87 در كشور به اجرا در آمد .

مراقبت هايي كه به عنوان  سبا انجام مي گيرد به شرح زير مي باشد .

1-    تن سنجي كه شامل اندازه گيري وزن ، قد ، دور كمر و BMI مي باشد .

2-    بررسي شيوه زندگي و عادات رفتاري كه شامل فعاليت جسماني ، استعمال دخانيات مي باشد  .

3-    بررسي سوابق ايمن سازي ، آلرژي و مواجهه با مواد زيان آور شغلي

4-    سلامت باروري ، معاينه ژينكولوژي ، پاراكلينيك باروري ( پاپ اسمير ، مامو گرافي )

5-    نحوه ارزيابي سوابق بيماري ها و عوامل خطر در خود يا وابستگان ، نوع داروي مصرفي

6-    علائم بيماري هاي جسمي و رواني

7-    معاينات پزشكي شامل اندازه فشار خون ، نبض ، وضعيت ظاهري فرد از نظر روانپزشكي ، معاينه قلب و ريه ، غده تيروئيد

8-    آزمايشاتي كه شامل H.b,HCT ، قند ناشتا ، كلسترول ، تري گليسريد ، LDL,HDL

به اميد آن زمان كه همه گروه هاي سني ميانسال در تمام شهرها و روستاهاي كشور تحت مراقبت قرار گيرند .

سلامت زنان در گرو آگاهي ، مراقبت و ارجاع به موقع مي باشد . پس سلامت زنان را جدي بگيريم .

تهيه كننده : فريبا محمدي كارشناس برنامه  ميانسالان