تا دیروز همه گمان می کردند بیماری ایدز ، تنها مختص به جهان غرب و چند مصرف کننده ی تزریقی مواد مخدر است ، اما امروزه همه باید به خاطر داشته باشیم ، زنان و مردان بسیاری دانسته یا ندانسته از طریق رابطه ی جنسی محافظت نشده به HIV مبتلا شده اند . دیگر تلخی و دلواپسی بعد از ابتلا به این بیماری از مرزها گذشته و پشت در خانه ی ما ، سلامت همه را نشانه گرفته است . حالا دیگر مسأله ی ما تنها اعتیادو تزریق مشترک نیست ! ما  در آستانه ی شعله های سرکش بیماری های آمیزشی و ابتلاء  به HIV از راه رابطه ی جنسی در کشورمان قرار گرفته ایم  .حالا هر کدام از ما چشم های بیدار این شهریم . مبادا در پلک برهم زدنی از غفلت ، بی ملاحظه به جایی برویم که برگشتن ندارد .

بیماری ایدز چالش مهم هزاره سوم :

در حال حاضر حدود 35 میلیون نفر در دنیا به ویروس نقص ایمنی HIV مبتلا هستند که ا کثر آنها در کشورهای در حال توسعه زندگی می کنند و 30 میلیون نفر بر اثر این بیماری جان باختند . در ایران نیز تاکنون حدود 23 هزار نفر از افراد  مبتلا به ویروس HIV شناسایی و ثبت شده ، اما تخمین و برآورد رقم واقعی حدود 80 تا یکصد هزار نفر را نشان می دهد .

بیماری ایدز یک بیماری عفونی است که ریشه ها و علل قوی رفتاری ، آن را به صورت مشکلی بزرگ در آورده است . اعتیاد و رفتار جنسی پر مخاطره دو علت مهم این بیماری است  و این دو پدیده ی پیچیده و مشکل خود دلایل دشوار متعددی مثل فقر ، بیکاری ، خلاء معنویت و آسیب های اجتماعی دارد .

امروزه ایران به مرحله ی حساسی از همه گیری HIV مواجه است . طی دهه ی گذشته شیوع HIV در مصرف کنندگان تزریقی مواد کشور را از مرحله ی با شیوع اندک به مرحله ی متمرکز رسانیده و نگرانی های جدی در خصوص افزایش شیوع HIV در مصرف کنندگان تزریقی مواد و در سایر گروه های جمعیتی  دارای رفتارهای پرخطر ایجاد کرده است به طوری که بر پایه ی برخی مطالعات شیوع ابتلاء به ویروس در زنان تن فروش و در کودکان خیابانی وضعیت نگران کننده ای پیدا کرده است . با توجه به برنامه ریزی و اجرای اقدامات مثبت انجام شده در زمینه ی کاهش آسیب ، ارتقای کیفی و  کمی این اقدامات و گسترش آنها به سایر گروه های در معرض بیشترین خطر و افرادی که ممکن است با آنها رابطه ی جنسی داشته باشند اهمیت حیاتی در این برهه از زمان دارد .

همچنین در جامعه ی ایران زمینه های قوی مذهبی وجود دارد و آحاد مردم برای خانواده ارزش بسیاری قائل هستند که اگر از آن به درستی استفاده شود می تواند در پیشگیری از گسترش همه گیری بسیار ارزشمند باشد . با تغییر ا لگوی انتقال ویروس ، سهم راه انتقال جنسی افزایش یافته و سرعت گسترش ویروس HIV را هر چه بیشتر افزایش خواهد داد .

مخاطبین روزهای هفته اطلاع رسانی ایدز :

1.  شنبه 9 آذر : سیاست گزاران ، مسئولان و مجریان

2.  یکشنبه 10 آذر : مبتلایان و آسیب دیدگان