کلیدهای  طلایی سلامت مردان

کرم نژاد کارشناس مسول واحد بهداشت خانواده معاونت بهداشتی گفت:هفته اول اسفند، هفته سلامت مردان ایرانی(سما) فرصتی گرانبها برای تاکید بر نقش و جایگاه کلیدی مردان در حفظ و ارتقای سلامت خانواده، جامعه و پرداختن به اولویتهای سلامت مردان است .ایشان در این راستا گفتند:

توجه به نکات زیر درسلامتی مردان تاثیر دارد

Ø      پنج عامل می‌تواند باعث سکته قلبی شود. برای روی دادن یک سکته به همه پنج عامل نیازی نیست .مبتلا شدن به سه مورد کافی است .این پنج نام را فراموش نکنید: “تری گلیسیرید بالا”- “کلسترول بالا”-”فشار خون بالا”-”قند خون بالا “HDL پائین و “LDL” بالا .

Ø      رنگ ادرار نشانگر و نشانه گویایی از سلامت است، هر نشانه خونریزی یا قرمز شدن ادرار زنگ خطری است که باید جدی گرفت.،سن و جنسیت افراد تفاوتی در اصل ماجرا ندارد .

Ø      هر پکی که به سیگار می‌زنید شانس سرطان پرستات را برای شکل‌گرفتن افزایش می‌دهید .

مصرف سیگار کلید ورود به جمع آنهایی است که سرطان مثانه گرفته ‌اند، بهتراست  سیگار خود را خاموش کنید .

Ø      به موقع و به قدر کافی آب بنوشید، خوردن خودسرانه کلسیم و ویتامین ها خطر ایجاد سنگ کلیه را افزایش می دهد .کلیه ناسالم بر فشار خون تاثیر منفی می‌گذارد و در مقابل فشار خون بالا کلیه را دچار آسیب می‌کند .

Ø      اعتیاد، دشمن سلامتی جسمی و شکل گیری ناهنجاری‌ های روانی، فرهنگی و اجتماعی است .فرد معتاد ، مسئول بسیاری از این ناهنجاری‌هاست .

Ø      چهل سال به بالاها هر دو تا سه سال یکبار و مردان بالای پنجاه سال هر سال باید از نظر سرطان پروستات غربالگری شوند .

علائم ذیل می توانند نشانه بیماری پروستات و سرطان در این ناحیه باشند. این رفتارها را جدی بگیرید: تکرر ادرار، ضعف یا منقطع شدن جریان ادرار، باقی ماندن ادرار در مثانه، احساس درد یا سوزش در زمان تخلیه ادرار، درد دائمی کمر، لگن یا مفصل ران

اگر شغلی بر خود برگزیده‌ اید که به ناچار با صنایع شیمیایی، رنگ، لاستیک، مواد نفتی، چرم و چاپ سروکار دارید بیشتر از بقیه در معرض سرطان مثانه هستید .

Ø      ورزش در حفظ و تداوم سلامت بسیار مفید است، ورزش کردن را جز عادات زندگی خود سازید .

Ø      این نکته را هم فراموش نکنید با اولین علامت غیر طبیعی در جسم خود این فرصت را به پزشک خانوادگی خود بدهید شما را ویزیت کند .اقدام به موقع نصف درمان است .

Ø      نشانه‌های ذیل زنگ هشداری است که به شما خبر می‌دهد باید به پزشک مراجعه کنید: وجود خون در ادرار- فوریت در دفع ادرار – دفع مقادیر کم و مکرر ادرار- دفع دردناک ادرار - کاهش اشتها و وزن .

Ø      بزرگی پروستات اگر با علائم ذیل همراه باشد باید به متخصص اورولوژی مراجعه کنید تا از پیشرفت و بروز نارسایی کلیه جلوگیری شود: کاهش فشار و قطع و وصل شدن جریان ادرار- تاخیر در شروع ادرار- نیاز به تخلیه مکرر ادرار و احساس باقی ماندن ادرار در مثانه پس از ادرار کردن- تکرار ادرار در روز و شب – زور زدن هنگام ادرار کردن .

مسول بهداشت خانواده در پایان گفت:باید بدانید: بزرگی خوش خیم پروستات نشانه سرطان نیست ولی آمارها نشان می‌دهد این بزرگی می‌تواند همزمان با بدخیمی همراه شود .باید بدانید: اگر با کسانی که سابقه سرطان پروستات دارند فامیلی نسبی دارید خطر ابتلای شما به این بیماری بیشتر است .

Ø      اگر این بزرگی خوش خیم را مشاهده کردید تحت معاینه پروستات و آزمایش PSA قرار گیرید تا مطمئن شوید مشکلی ندارید.

Ø        در هنگام رانندگی اصول ایمنی را رعایت کنید . غرور وبی دقتی حادثه ایجاد میکند .