هفته سلامت مردان

هفته اول در کشور ما با نام هفته سلامت مردان نامگذاری شده است. این اقدام وزارت بهداشت با هدف حساس سازی مردان جامعه ایرانی برای توجه بیشتر به سلامتی و جنبه های مختلف پیشگیری از مخاطرات سلامت می باشد. که در این میان تغذیه مردان از جایگاه بالایی برخوردار میباشد.

از جمله عواملی که سبب میشود تا مردان تغذیه مناسبی نداشته باشند میتوان به عوامل زیر اشاره کرد:

1- کوتاه بودن زمان حضور مردان در منزل و محدودیت دسترسی به میوه و سبزی

2- قرار گرفتن بیشترمردان در معرض آلودگی و در نتیجه نیاز بیشتر به برخی مواد غذایی

3- دسترسی کمتر مردان به رسانه های اموزش دهنده

4- عدم توجه مردان به خواب کافی به علت شیفتهای کاری

در ایران امید به زندگی در مردان 16/70 سال می باشد.که در مقایسه با زنان که 24/73 میباشد کمتر است.

از جمله عواملی مهمی که سلامت مردان را تهدید مینماید میتوان این موارد را نام برد:                                     1- بلاها و حوادث غیرمترقبه

2- بیماریهای قلبی

3- سقوط از ارتفاع یا در سطح

اضافه وزن و چاقی مردان میتواند منجر به فشارخون ,چربی خون ,بیماری قلبی ,سکته ,دیابت و انواع سرطانها شود.

بر اساس آمار میزان اضافه وزن درمردان شهری40تا69 ساله حدود 40 درصد و در مردان روستایی 22 درصد است.

به عنوان پیشگیری میبایست از مصرف غذاهای چرب ,شیرین ,پرنمک خودداری نمود. غذاهایی مثل خرما,شیر ,میوه , سبزی تازه ,نان سبوسدار و ماهی جایگزین غذاهای غیرخانگی و فست فود و نوشابه ها گردد.

عادات غذایی بد در مردان :

-         مصرف غذاهای پرچرب و پرانرژی

-         مصرف نوشابه های شیرین