بهار جلو گاه پروردگار

بارسیدن بهار طبیعت ردای سبز بر تن می کند .چکاوکان وهزار دستان ،نغمه ها و سرودی فرحبخش و تازه سر می دهند و انسان ها را به مهر ورزی ،گره گشایی و هم گرایی فرا می خوانند.بهار پیام آورعشق و رویش است و موسم سرور و آشتی .

وبه همین خاطر است که خواستنی است و با آغوش دل ها ،سرشار از سرور وجان ها معرفت می یابند

باز کن پنجره ها را که نسیم

روز میلاد اقاقی ها را

جشن میگیرد

وبهار

روی هر شاخه کنار هر برگ

شمع روشن کرده است

همه چلچله ها

برگشتند

عید است و بازار دید و بازدید داغ داغ،چیزی که در رسم و رسومات ما ایرانیها خیلی مهمه ،پذیرایی از مهمونه اونهم با چای وشیرینی ،اونم چه شیرینیهایی  ،شیرین شیرین ،اما باید مواظب مقدار شیرینی که مصرف میکنیم باشیم ،چونکه زیاده روی سبب مستعد شدن افراد به بیماری قند خون می شه و افرادی که به این بیماری مبتلا هستند باید خیلی مواظب سلامتی خودشون باشند چونکه اگه رعایت نکنن ممکنه به چشمها -کلیه ها واعضای دیگر بدن ما را درگیر کنه.

یکی از بیماریهای شایع و خطرناک که می توان آنرا شایعترین و مهمترین بیماری متابولیک در انسان دانست بیماری دیابت(مرض قند) است.

هر سال، ۲۰۰ تا ۳۰۰ هزار نفر به دیابتی‌های ایران افزوده می‌شود

هزينه هاي درمان این بیماری در کشور ما درحدود 10 تا 11 میلیارد دلار  در سال می باشد می باشد که با پیشگیری می توان از صرفه هزینه مذکور جلوگیری کرد.

برای این که کابوس دیابت به سراغتان نیاید راه حلی وجود دارد، این که الگوی زندگی خود را تغییر دهیم و هر سال  یکبار قند خون خود را بررسی کنید؛که این سبب تشخیص زودتر و اقدامات موثرتر خواهد شد و از عوارض این بیماری از قبیل کوری، از دست دادن کلیه ها و قطع عضو  جلوگیری کنیم.

افرادی که دارای علائم پرخوری ،پر نوشی و پرادراری و دیر خوب شدن زخمها و سابقه بیماری دیابت در بین اعضای خانواده خود هستند باید به صورت دورهای (حداقل سالی یکبار) جهت چک کردن قند خون به پزشک  مراجعه کنند.

شیرینی را دوست دارید؟

دلتان می‌خواهد که انواع شیربهار جلو گاه پروردگار

باز کن پنجره ها را که نسیم

روز میلاد اقاقی ها را

جشن میگیرد

وبهار

روی هر شاخه کنار هر برگ

شمع روشن کرده است

همه چلچله ها

برگشتند

هر سال، ۲۰۰ تا ۳۰۰ هزار نفر به دیابتی‌های ایران افزوده می‌شود

شیرینی را دوست داریینی و شکلات را امتحان کنید؟

توصیه  ما به شما هم استانیهای عزیز اینه که در زمان دید وبازدیدها جهت استفاده از شیرینیجات  تعادل را رعایت کنید

با توجه به مناسب بودن هوا ورزش و پیاده روی را در برنامه روزانه انه خود قرار دهید

از همین امروز افرادی که اضافه وزن دارن تصمیم بگیرید که وزن خود را تعدیل کنید

می توانید  از شیرینیهای لقمه ای و کوچک استفادکنید

از شیرینیهای خشک بجای رولت و شیرینیهای تر استفاده کنید

استفاده از غذا ها و خوراکی های حاوی فیبر بالا عبارتند از :میوه ها ، سبزی ها ، لوبیا ، غلات سبوس دار ، گردو ، آجیل و.... استفاده کنید

در انتها باورداشته باشیم که بهار پیام آور تعادل است و در سایه تعادل زندگی زیباست.

واحد مبارزه با بیماریهای غیر واگیر معاونت بهداشتی دانشگاه علو پزشکی فسا