شناسایی ماهیانه یك نفر آلوده به ویروس HIV در شهرستان فسا در سال 1392

هم اکنون شفقت و شناخت حقوق بشر به آرامی جایگزین انگ می‌شود که این حرکت با تعهد و همبستگی به دنیا کمک می‌کند تا بر همه گیری اچ‌اي‌وي/ ایدز فائق آيیم.

مهندس عبداله رییسی مسئول واحد مبارزه با بیماری های واگیر و رئیس  مرکز مشاوره  بیماریهای رفتاری معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی فسا  گفت : مرکز مشاوره بیماری های رفتاری فسا طی سال 1392 با ارائه بیش از 500 جلسه مشاوره حضوری و 100 مشاوره تلفنی و جلسات آموزشی  به گروه های جمعیتی مختلف بویژه جوانان در زمینه عواقب  رفتارهای پرخطر و ارتباط آن با بیماری ایدز، در سال 1392تعداد 12 نفر آلوده به ویروس HIVرا شناسایی کرده است.

مهندس رییسی افزود : هرچند، الگوهاي انتقال اچ‌اي ‌وي در گروه‌هاي آسيب‌پذير، در هر كشور، متفاوت است،اما متاسفانه شاهد افزایش سریع شیوعاچ‌اي‌وي و تغییر الگوی انتقال از اعتیاد تزریقی به انتقال از طریق ارتباطات جنسی در کشورهستیم که موج سوم انتقال را رقم زده است ودلالت بر افزایش تدریجی موارد جدید ابتلا درجمعیت عمومی بویژه  زنان دارد که لزوم توجه بیشتر را می‌طلبد.

در كشور ما موج اول اين بيماري دردریافت کنندگان فرآورده هاي خوني آلوده وارداتي، آغاز شد. پس از آن موج دوم ايدز از طريق مصرف مواد مخدر تزريقي (تزریق مشترک) آغاز شد. اقدامات ارزشمند،گسترده و پرهزینه كاهش آسيب ، باعث کند شدن شيب رشد همه‌گيری در گروه جمعيتی معتادان تزریقی شد و هم اکنون موج سوم....! برای این موج چه تدبیری اندیشیده ایم ! به امید تحقق شعارها:

• تعهد، اقدام، پاسخگویی

• هم پیمان در برابر گسترس ایدز

• پیشگاه شویم

• توانمند سازیم،تحقق بخشیم

• انجام به موقع آزمایش اچ آی وی، تشخیص زودتر، درمان موثرتر

مهندس حجت اله ستوده کارشناس واحد بیماریهای معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی فسا گفت:خدمات مرکز مشاوره بیماری های رفتاری بصورت حضوری و تلفنی  توسط مشاورین مجرب و دوره دیده، در محیطی امن ومحرمانه انجام می پذیرد.

مهندس ستوده افزود : مراکز مشاوره بیماری های رفتاری در سراسر کشور عهده دار فعالیت در زمینه ایدز،اعتیاد و بیماری های آمیزشی است. آموزش، مشاوره پیش از آزمایش، آزمایشHIV  بطور داوطلبانه و رایگان، مشاوره پس از آزمایش، مراقبت و درمان بیماران،حمایت های روانی و مدد کاری های اجتماعی از جمله خدماتی است که در این مراکز ارائه می گردد.

ارائه کليه خدمات درمراکز مشاوره بیماری های رفتاری داوطلبانه ، محرمانه و کاملأ رايگان می باشد.

این کارشناس تصریح کرد : افرادی که می توانند از خدمات مراکز مشاوره بیماری های رفتاری بهره مند شوند عبارتند از :

• کلیه کسانی که تمایل به کسب اطلاعات در زمینه ایدز و بیماری های آمیزشی دارند.

• گروه هایی که در معرض بیشترین خطر برای ابتلای به اچ‌آی‌وی هستند (شامل مصرف کنندگان تزریقی مواد مخدر، افراد دارای ارتباط جنسی غیر ایمن و محافظت نشده )

• مبتلایان به اچ‌آی‌وی- ایدز و خانواده های آنها

• افراد تماس یافته با خون و ترشحات آلوده به اچ‌آی‌وی

آدرس مرکز مشاوره بیماری های رفتاری شهرستان فسا: فسا - خیابان امام خمینی(ره) - مرکز بهداشتی درمانی شماره یک - مرکز مشاوره بیماری های رفتاری - تلفن:  2226800