28 جولای هر سال روز جهانی هپاتیت نام نهاده شده و هدف آن آگاه سازی انسان ها نسبت به راه های انتقال و کنترل این بیماری رو به رشد در جهان است  این روز همزمان با سالگرد تولد پرفسور بلومبرگ، کاشف آنتی ژن هپاتیت B ، می باشد.

آقای مهندس عبداله رییسی مسئول مبارزه با بیماری های واگیر معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی فسا در این زمینه توضیحاتی به شرح زیر بیان نمودند.
تقریبا ۲میلیون نفر از جمعیت کشور به ویروس هپاتیت B و ۲۰۰هزار نفر به هپاتیت C آلوده هستند. پیشگیری و درمان بیماری هپاتیت به دلیل داشتن بار اقتصادی ،مرگ و میر و گسترش همه گیری، مورد توجه قرار می گیرد. تخمین زده می شود، در دنیا بیش از 1.4میلیون نفر به هپاتیت A و ۲میلیارد نفر به هپاتیت B مبتلا باشند. و در دنیا ناقلان مزمن هپاتیت B حدود ۳۷۰میلیون نفر و هپاتیت نوع C
حدود ۱۷۰میلیون نفر می باشند.

سالانه حدود ۳میلیون نفر در جهان نیز به هپاتیت
C آلوده می شوند. پیشگیری و درمان انواع هپاتیت Cو B با توجه به قابلیت ایجاد بیماری مزمن، سرطان و نارسایی کبدی بسیار مورد توجه است.

هپاتیت (Hepatitis ) به معنی التهاب در پارانشیم کبد است و به دلایل مختلفی می‌تواند ایجاد شود که بعضی از آنها قابل سرایت هستند و برخی مسری نیستند. از عواملی که ایجاد هپاتیت می‌کنند می توان به افراط در مصرف الکل٬ اثر برخی داروها٬ آلودگی به باکتری و هم‌چنین ویروس اشاره نمود. هپاتیت ویروسی منجر به عفونت کبدی می‌گردد .عامل بیماری هپاتیت ویرال(ویروسی) یک ویروس است. در ایران بالغ بر ۳٪ افراد آلوده به این ویروس می‌باشند. ادامه مطلب در فایل ضمیمه.