به گزارش وب دا ؛ در راستای گامی دیگر از اجرای طرح تحول نظام سلامت در حوزه بهداشت، همزمان با هفته بسیج مراسم آغاز ایمن سازی با واکسن پنج گانه در شهرستان فسا با حضور فرماندار ویژه، هیات رییسه و مدیران ستادی دانشگاه و معاونت بهداشت در مرکز بهداشتی درمانی شماره 3 شهری برگزار گردید.
در این مراسم محمدسمیع پور فرماندار ویژه شهرستان فسا بیان داشت : کاهش مرگ و میر و افزایش امید به زندگی از شاخص های جوامع توسعه یافته و در حال توسعه است که خوشبختانه این امر در کشور ما اتفاق افتاده است و این نشان پیشرفت و توسعه کشور در تمامی بخشها از جمله بخش سلامت و پزشکی می باشد.

همچنین دکتر مجتبی فرجام معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی فسا بیان داشت : واکسن سه گانه مخصوص بیماریهای کزاز ، سیاه سرفه و دیفتری به واکسن پنج گانه ارتقاء یافته است.

وی افزود : علاوه بر واکسن هپاتیت ب ، برای اولین بار در کشور واکسن هموفیلوس آنفلوانزا به واکسن پنج گانه اضافه شده است تا از عفونت های خونی و مننژیت در کودکان بالای 2 ماه پیشگیری شود.

ايمن سازي يكي از شناخته ترين و موثرترين روش پيشگيري از بيماري هاي دوران كودكي است و واكسن پنج گانه، كودك را در مقابل پنج بيماري تهديد كننده ديفتري، سياه سرفه، كزاز، هپاتيت "ب" و هموفيلوس آنفلوآنزا محافظت مي كند.
واکسن پنج گانه(پنتاوالان) در سنین 2 ، 4 و 6 ماهگی جایگزین واکسن های سه گانه (دیفتری،کزاز،سیاه سرفه) و هپاتیت "ب " می شود.
واكسن هموفيلوس آنفلوانزا از بيماري هاي خطرناكي از جمله پنوموني، مننژيت، باكتريمي، تورم اپي گلوت، آرتريت سپتيك (عفونت چركي مفصل) كه به وسيله هموفيلوس آنفلوانزاي نوع ب ايجاد مي شود، پيشگيري مي نمايد.