• 1402/11/10 - 12:18

سبک زندگی سالم و پیشگیری از سرطان

من مسئولم برای : "پیشگیری از سرطان خودم ، خانواده ام و جامعه ام."

احتمال ابتلا به سرطان به شیوه زندگی ما بستگی دارد و اصلاح سبک زندگی در پیشگیری از سرطان بسیار موثر است.
اگر مایلید از سرطان پیشگیری نمائید عوامل ایجاد کننده این بیماری را بشناسید و نکات زیر را جدی بگیرید:

دخانیات و سرطان :
استفاده از هر نوع دخانیات، خطر ابتلا به سرطان را در شما افزایش می دهد و با انواع مختلف سرطان ، از جمله سرطان ریه، مری، حنجره، دهان، گلو ، لوزالمعده، مثانه ، دهانه رحم و کلیه مرتبط است. حتی اگر از دخانیات استفاده نکنید قرار گرفتن در معرض دود نیز می تواند خطر ابتلا به سرطان را افزایش دهد. اجتناب از دخانیات یا تصمیم به قطع مصرف آن، بخش مهمی از روند پیشگیری از سرطان است. در صورت نیاز به ترک دخانیات، می توانید با پزشکتان در مورد راهکارهای ترک آن مشورت کنید.

الکل و سرطان :
از مصرف الکل بپرهیزید. مصرف الکل خطر ابتلا به سرطان پستان، روده بزرگ، ریه، کلیه و کبد را افزایش می دهد.

مواد غذایی و سرطان :
مصرف گوشت فرآوری شده و خوردن مقادیر زیادی از آن خطر ابتلا به انواع خاصی از سرطان را افزایش می دهد.
بجای گوشت قرمز، ماهی و بجای کره، از چربی های سالم مانند روغن زیتون استفاده نمائید.
میوه ، سبزیجات و غلات کامل را در سبد غذایی روزانه خود قرار دهید.

چاقی و سرطان :
برای پیشگیری از سرطان وزن سالم خود را حفظ کرده و فعالیت های فیزیکی را فراموش نکنید. حفظ وزن سالم ممکن است خطر ابتلا به انواع مختلف سرطان از جمله سرطان پستان، پروستات، ریه ، روده بزرگ و کلیه را کاهش دهد. داشتن فعالیت بدنی هم در این راستا حائز اهمیت است.
روزانه 30 دقیقه فعالیت بدنی را در برنامه خود بگنجانید.

نورخورشید و سرطان :
سرطان پوست یکی از رایج ترین انواع سرطان و در عین حال از قابل پیشگیری ترین نوع آن است. برای پیشگیری ، از خودتان در برابر آفتاب محافظت نمائید.
از آفتاب ظهر بپرهیزید، از ساعت 10 صبح تا 4 بعدازظهر در معرض پرتو های شدید خورشید قرار نگیرید.
در سایه بمانید. در فضای بیرون پوست خود را بپوشانید ، از عینک آفتابی ، کلاه و کرم ضد آفتاب استفاده کنید.

استرس و سرطان :
می توان مواجهه با استرس ها به ویژه استرس های روزانه و دائمی در زندگی را از عوامل تأثیرگذار در بروز سرطان ها برشمرد. سیستم دفاعی بدن به شدت وابسته به سیستم اعصاب و روان است .
آرامش خود را حفظ کرده و از خود در برابر عوامل استرس زا مراقبت کنید.

واحد بیماری های غیرواگیر معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی فسا