آغاز پویش ملی «روغن مناسب ، غذای سالم ، خانواده سالم» از17 آذر ماه تا 30 آذر ماه 1403در سراسر کشور
پویش ملی اطلاعرسانی تغذیه سالم با هدف افزایش آگاهی عمومی و اصلاح باورهای نادرست درباره روغنها و چربیها ، آغاز شد.
پویش ملی اطلاعرسانی تغذیه سالم با شعار «روغن مناسب ، غذای سالم ، خانواده سالم» به مدت دو هفته در سراسر کشور به همت دفتر بهبود تغذیه جامعه و با همکاری معاونتهای بهداشت و سازمانهای برونبخشی برگزار میشود، این پویش با هدف ارتقای سواد تغذیهای جامعه و کاهش بیماریهای غیرواگیر همچون چاقی ، بیماریهای قلبی عروقی و سرطان شکل گرفته است.
این پویش ملی هر ساله با محوریت آموزش همگانی در حوزه تغذیه سالم اجرا میشود و امسال بر اهمیت انتخاب صحیح روغنها و چربیها در رژیم غذایی تاکید دارد. محورهای اصلی این برنامه شامل فرهنگسازی درباره نقش روغنها در برنامه غذایی سالم، اصلاح باورهای نادرست درباره چربیها، ترغیب به مصرف روغن کانولا ، پیشگیری از بیماری های مزمن یا غیر واگیر ، فرصت ها و تهدیدهای رسانه ای و تاثیر آنها در انتخاب روغن ها است.
این اقدام با همکاری کلیه گروههای بهبود تغذیه در معاونتهای بهداشت سراسر کشور و مشارکت فعال سازمانها و نهادهای مرتبط اجرایی خواهد شد.
عناوین روزهای پویش ملی تغذیه سالم با شعار "روغن مناسب، غذای سالم، خانواده سالم" به شرح زیر است؛
شنبه (۱۷ آذر): روغن و میزان مورد نیاز روزانه
یکشنبه (۱۸ آذر): قلب سالم با مصرف روغن مناسب
دوشنبه (۱۹آذر): نقش رسانه ها در انتخاب روغن مناسب
سه شنبه ( ۲۰آذر): روغن کانولا ، روغن سلامتی
چهارشنبه (۲۱آذر): روغن و باورهای نادرست
پنجشنبه (۲۲ آذر): نقش نشانگر تغذیه ای در انتخاب روغن مناسب
جمعه (۲۳ آذر): روغن گیاهی یا حیوانی
شنبه (۲۴ آذر): روغن سرخ کردنی بهترین روغن برای سرخ کردن
یکشنبه (۲۵ آذر): مضرات اسید چرب ترانس برای سلامتی
دوشنبه (۲۶ آذر): روغن و کنترل وزن
سه شنبه (۲۷ آذر): حفظ سلامتی با اصلاح الگوی مصرف روغن
چهارشنبه (۲۸ آذر): روغن و ارتباط آن با بیماری های مزمن
پنجشنبه (۲۹ آذر): روغن و ارتباط آن با ابتلا به سرطان ها
جمعه ( ۳۰ آذر): روغن و نگهداری و مصرف صحیح آن