• 1402/03/28 - 08:55
  • - تعداد بازدید: 278
  • - تعداد بازدیدکننده: 277
  • زمان مطالعه : 1 دقیقه

تحقیقات کارشناسان مبارزه با بیماریها برای تعیین گونه ی مخزن و ناقل بیماری سالک در فسا

دکتر الهام حق جو معاون بهداشت دانشگاه :‌ در کنترل اصولی بیماری سالک به عنوان معضل بهداشت عمومی ، اجرای طرح های تحقیقاتی و مشارکت نهادها ضروری می باشد.

دکتر الهام حق جو معاون بهداشت دانشگاه :‌ در کنترل اصولی بیماری سالک به عنوان معضل بهداشت عمومی ، اجرای طرح های تحقیقاتی و مشارکت نهادها ضروری می باشد.
 
وی افزود :‌ لیشمانیازیس یک بیماری انگلی  است و به شکل های مختلف از جمله پوستی (سالک) و احشایی (کالاآزار) ظاهر می شود. سالک نوع مرطوب از حیوان به انسان و سالک نوع خشک از انسان به انسان از طریق گزش پشه خاکی منتقل می گردد . در ۱۸ استان کشور بیماری سالک بصورت بومی میباشد وکالازار نیز به شکل تک گیر  در برخی مناطق وجود دارد.
 
 
دکتر حق جو خاطرنشان کرد : حلقه انتقال این بیماری دارای سه عامل انگل- مخزن- ناقل می باشد . برای مبارزه ی اصولی با این بیماری ضروری است نوع انگل ، مخزن و گونه ناقل شناسایی شوند .
 
 معاون بهداشت اظهار داشت : کارشناسان واحد مبارزه با بیماریهای معاونت بهداشت با کمک نیروهای محیطی ( کارشناسان بهداشتی و بهورزان ) و همکاری مراکز تحقیقات سالک با انجام تله گذاری جهت صید مخزن ( موشهای صحرایی ) و ناقل سالک ( پشه خاکی) در حال بررسی این گونه ها هستند تا بتوانند به صورت علمی و موثر با این بیماری مبارزه کنند.
 
دکتر الهام حق جو از زحمات گروه مبارزه با بیماری های واگیر؛  بهورزان و کارشناسان بهداشتی که در این برنامه مشارکت دارند تقدیر و تشکر کرد.

 

  • گروه خبری : گروه های محتوا,اخبار,اخبار تصویری
  • کد خبر : 9115
کلمات کلیدی
خبرنگار  سیستم*
خبرنگار

خبرنگار سیستم*

عبارت خود را درج و جهت جستجو کلید

تغییر اندازه فونت:

تغییر فاصله بین کلمات:

تغییر فاصله بین خطوط:

تغییر نوع موس: