حمایت سالمندان از جوانی جمعیت
عنوان روزشمار اولین روز هفته ملی سالمند در سال ۱۴۰۳ حمایت سالمندان از جوانی جمعیت است.
حضور یک سالمند فعال ، متکی به خود و شاد در خانواده روابط عاطفی و احساسی بین اعضای خانواده را تقویت کرده و همواره به عنوان یک پناهگاه امن روانی عاطفی برای جوان ترها مطرح است و باعث ارتقاء سطح سلامت روان ، افزایش اعتماد به نفس و احساس امید و انگیزه در بین سایر اعضای خانواده شده و روابط بین فردی و اجتماعی را گسترده تر و موثرتر می کند.
بسیاری از این افراد برای نسل جوان افرادی مهم و قابل اعتمادند که میتوانند به تربیت جوانان پرداخته و مشکلات و مسائل آنان را حل کنند. سالمندان باتجربه ها و اندوختههایی که دارند ، قادرند اعضای خانواده و جامعه را در حل مشکلات یاری دهند و شادی و طراوت در زندگی به وجود آورند.
پدربزرگها و مادربزرگها با یک عمر تجربه ، این مزیت را دارند که همواره در کنار فرزندان در تربیت نوه ها ، صد البته با خونسردی و آرامش حضور داشته و به آنها یاری برسانند.
مادربزرگ ها در ارتباط با تربیت نوه ها دلواپسی کمتری دارند؛ بر همین اساس بسیار کمتر از والدین به بچه ها امر و نهی می کنند؛ و بیشتر بچه ها را به حال خودشان می گذارند. همین عملکرد با دادن استقلال به کودکان اعتماد بیشتری را در آنها برمی انگیزد.
از جمله تاثیرات این ارتباط ها بر پدربزرگ و مادربزرگ می توان به موارد زیر اشاره داشت:
معمولا مادربزرگ و پدربزرگهایی که بیشتر با نوههای خود وقت میگذرانند، عمر طولانیتری دارند.
میزان سرزندگی و امید در این افراد بسیار زیاد است.
معمولا پدربزرگ و مادربزرگهایی که زیاد با نوههای خود وقت میگذرانند، عشق و محبت مورد نیاز خود را در زندگی با حضور نوههای خود پر میکنند.