شناسایی و درمان بیمار مبتلا به تب خونریزی دهنده کریمه کنگو در فسا
مهندس حجت اله ستوده مدیر گروه بیماری های واگیر معاونت بهداشت فسا از ابتلای دامدار فسایی به تب خونریزی دهنده کریمه کنگو خبر داد و گفت: این بیمار چهارمین بیمار شناسایی شده مبتلا به تب کریمه کنگو از سال گذشته تاکنون می باشد.
دکتر ندا السادات تراب جهرمی متخصص بیماری های عفونی و عضو هئیت علمی دانشگاه علوم پزشکی فسا ، در این باره گفت: بیمار با علائم تب و لرز، سردرد ، استفراغ ، درد عضلات ، شکم و چشم ، کبودی پوست ، خونریزی از بینی ، کاهش پلاکت و گلبول های سفید خون ارجاع شده از مطب پزشک خانواده ، در بیمارستان حضرت ولیعصر(عج) فسا بستری و درمان اختصاصی تب کریمه کنگو برای بیمار آغاز شد و با تشخیص قطعی بیماری توسط آزمایشگاه مرجع کشور و پس از طی دوره درمان ، بیمار بهبود یافته و ترخیص گردید.
دکتر زهرا منتصری متخصص عفونی و عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی فسا ، به نقش مهم تشخیص و درمان به موقع بیماری تب کریمه کنگو در نجات جان بیمار اشاره کرد و اظهار داشت: با توجه به انتقال بیماری از دام به انسان ، سابقه تماس با دام ، ذبح دام و گزش کنه در تشخیص بیماری توسط پزشک اهمیت بسزایی دارد.
این بیماری در دام بدون علامت اما در انسان می تواند حاد و کشنده باشد.
این متخصص عفونی خاطر نشان کرد: تب کریمه کنگو با رعایت نکات زیر به ویژه در فصول معتدل و گرم سال قابل پیشگیری است.
قصابان و سلاخان هنگام ذبح دام از دستکش و عینک مخصوص استفاده کنند.
با توجه به اینکه ناقل این بیماری کنه می باشد از له کردن کنه با دست خودداری شود.
زنان خانه دار هنگام قطعه قطعه کردن گوشت از دستکش استفاده نمایند.
نگهداری گوشت حداقل به مدت ۲۴ ساعت در یخچال در دمای ۴ تا ۸ درجه سانتی گراد باعث از بین رفتن ویروس می گردد.