• 1402/04/14 - 11:13
  • - تعداد بازدید: 407
  • - تعداد بازدیدکننده: 397
  • زمان مطالعه : 3 دقیقه

تاثیر پروبیوتیک ها بر کنترل و پیشگیری از سرطان معده

باکتری های پروبیوتیک که به ماست و یا سایر محصولات اضافه می گردند دارای خواص ضد التهابی و ضد بیماری زایی قوی هستند و پـس از مصرف با باکتری بیماری زا رقابت کرده و مانع ادامه حیـات آنهـا می شوند.

شواهد نشان می دهد که باکتری های پروبیوتیک که به ماست و یا سایر محصولات اضافه می گردند دارای خواص ضد التهابی و ضد بیماری زایی قوی هستند و احتمال ابتلا به سرطان معده را کاهش می دهند.
 
سرطان معده یکی از رایج ترین انواع سرطان بوده و دومین علت مرگ در میان تمام سرطان ها در کل دنیا را به خود اختصاص داده است. ). رژیم غذایی نامتعادل، هلیکوباکتر پیلوری (H.pylori) سبک زندگی، اضافه وزن، استعمال دخانیات، وضعیت اقتصادی – اجتماعی پایین و ژنتیک از مهم ترین ریسک فاکتور های ابتلا به آن می باشد که از این فاکتورها رژیم غذایی و انتخاب های غذایی تاثیر به سزایی را به خود اختصاص می دهد. از جمله فاکتورهای مربوط به رژیم غذایی که مسئول این بیماری در سرار جهان هستند می توان به مصرف الکل، مصرف زیاد گوشت قرمز، عدم مصرف میوه و سبزی به میزان کافی، مصرف زیاد ترشی و غذاهای شور، سرخ کردن زیاد در فر های رو باز، نمک سود کردن را می تواند اشاره کرد.
 
رژیم غذایی می تواند تاثیر چشم گیری در بروز، پیشگیری و کنترل سرطان معده داشته باشد. رژیم غذایی می تواند اپی ژنتیک مربوط به بیماری ها را از طریق اصلاح الگوی بیان ژن، تحت تاثیر قرار دهد. علاوه بر این، فعال شدن محیط میکروبی روده (Microbiota) به وسیله رژیم غذایی نیز می تواند ترکیباتی تولید کند که آنزیم های دخیل در اپی ژنتیک و بیان ژن را تغییر دهد. تفاوت در توزیع باکتری ها نیز با الگوی غذایی همراه است، که این مسئله باعث تغییر متابولیسم Microbiota روده می گردد. 
 
از جمله مهم ترین مواد غذایی که در Microbiota تغییر ایجاد می نماید، ترکیبات پره بیوتیک هستند. طبق تعریف این ترکیبات اجزای غیر قابل هضم غذایی هستند که از طریق تحریک انتخابی رشد و یا فعالیت یک یا چند باکتری در دستگاه گوارش، اثرات مفیدی بر سلامت و رفاه میزبان دارند. 
 
به بیان دیگر، این ترکیبات باعث بهبود در Microbiota مفید روده یا همان پروبیوتیک ها می شود. پروبیوتیک ها طبق تعریف WHO، میکروارگانیسم های زنده ای هستند که صورت تجویز در مقادیر کافی دارای اثرات مفیدی در سلامتی میزبان هستند و شیر، ماست و پنیر بیش ترین منابع انتقال دهنده آنها به کبد می باشند. از جمله مهم ترین آنها که در غنی سازی مواد غذایی از جمله ماست استفاده می شود، می توان به لاکتوباسیلوس و بیفیدوباکتر اشاره کرد.
 
در واقع باکتریهای پروبیوتیـک در محصولات غذایی تخمیر شـده یا ماست پـس از مصرف با باکتری بیماری زا رقابت کرده و مانع ادامه حیـات آنهـا می شوند و  لذا می توان گفت که این گروه از باکتری ها با استفاده مکانیسم های فوق الذکر نقش مهمی در سلامت دستگاه گوارش ایفا می کنند.
 
شواهد نشان می دهد که باکتری های پروبیوتیک که به ماست و یا سایر محصولات اضافه می گردند دارای خواص ضد التهابی و ضد بیماری زایی قوی هستند. علاوه بر این، یافته های اپیدمیولوژیک بیان می کنند که بین شیوع سرطان های دستگاه گوارش و میزان مصرف لبنیات تخمیر شده رابطه منفی معنا داری وجود دارد. 
 
همچنین مشاهده شده است که محصولات لبنی تخمیر شده یا باکتری های که برای غنی سازی آنها مورد استفاده قرار می گیرند، بر روی سرطان های دستگاه گوارش و رشد برخی تومورها در مدل های موش های سرطانی شده تاثیر گذارند. بنابراین با توجه به توضیحات بالا مصرف فراورده های پروبیوتیک برای کنترل و پیشگیری از سرطان معده توصیه می گردد.
 
 
تهیه شده توسط گروه بهبود تغذیه معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی فسا

 

  • گروه خبری : گروه های محتوا,اخبار
  • کد خبر : 9231
کلمات کلیدی
خبرنگار  سیستم*
خبرنگار

خبرنگار سیستم*

عبارت خود را درج و جهت جستجو کلید

تغییر اندازه فونت:

تغییر فاصله بین کلمات:

تغییر فاصله بین خطوط:

تغییر نوع موس: