• 1402/05/30 - 08:00
  • - تعداد بازدید: 235
  • - تعداد بازدیدکننده: 233
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه

چه عواملی باعث عدم تمایل دانش آموزان ایرانی برای خوردن غلات کامل می گردد؟

نتایج مطالعه ای در ایران نشان داد که کمی بیشتر از نصف دانش آموزان مورد مطالعه ، ترجیح می دادند که نان تهیه شده با آرد تصفیه شده را مصرف نمایند.

مطالعات اپیدمیولوژیک نشان می دهند که مصرف دائم غلات کامل با کاهش ریسک ابتلا به بیماری های غیر واگیر از جمله بیماری های قلبی عروقی ، دیابت نوع 2 ، برخی از سرطان ها ، سندرم متابولیک و در کل همه مرگ و میر ها همراه است. در واقع چون غلات کامل منبع غنی از فیبر، ویتامین ها ، مواد معدنی ، کاروتئنوئیدها و اینولین هستند ، به همین دلیل می توانند تا حد زیادی برای پیشگیری از بروز بیماری غیر واگیر مفید باشند. به خاطر فواید و خواص بی نظیر غلات کامل توصیه می شود که حداقل 3 واحد از غلات کامل در روز مصرف نمایید و همچنین بهتر است حداقل نصف غلات روزانه دریافتی را غلات کامل تشکیل دهد. این مقدار برای کودکان 4 تا 8 سال حداقل2 واحد در طول روز و برای کودکان و نوجوانان 9 تا 18 سال حداقل 3 واحد در طول روز در نظر گرفته شده است.  هر چند مطالعات نشان می دهد که مصرف غلات کامل در کودکان و نوجوانان کمتر از یک واحد در طول روز است.
 
از آنجایی که آمار چاقی و اضافه وزن دانش آموزان در حال گسترش است و درصد قابل توجهی از دانش آموزان ایرانی در معرض خطر اضافه وزن و چاقی هستند ، باید با ارائه راهکارهای اساسی و اصول تغذیه صحیح از این مسئله تا حد امکان جلوگیری کرد. در این زمینه ، مطالعات اپیدمیولوژیک بیان می کنند که مصرف غلات کامل باعث کاهش در شاخص های مربوط به اضافه وزن و چاقی از جمله وزن بدن ، BMI ، دور کمر، درصد چربی بدن و کنترل افزایش وزن می گردد. جدا از این موضوع ، بی شک اگر عادت خوردن غلات کامل از کودکی یا نوجوانی شکل بگیرد این مسئله تاثیر بسزایی در سلامت فرد ، انتخاب های غذایی و احتمالا بیماری های مزمنی که در آینده با آن دست و پنجه نرم خواهد کرد ، خواهد داشت.
 
در این زمینه ، نتایج مطالعه ای که در ایران صورت گرفت نشان داد که کمی بیشتر از نصف دانش آموزان مورد مطالعه ، ترجیح می دادند که نان تهیه شده با آرد تصفیه شده را مصرف نمایند. شاید یکی از علت های این موضوع عدم آگاهی در مورد فواید استفاده از غلات کامل باشد ، زیرا که درصد قابل توجهی از دانش آموزان از فواید استفاده از غلات کامل آگاهی کامل نداشتند. این مطالعه همچنین مشاهده کرد که عدم دسترسی به غلات کامل ، عدم جذابیت ، قیمت محصول ، عدم فراهم کردن محصولات حاوی غلات توسط والدین ، عدم توجه به برچسب محصولات غذایی ، عدم مصرف محصولات حاوی غلات کامل توسط گروه همسن یا همکلاسی و مصرف غذا با دوستان به جای خانواده می تواند موانع مهمی برای عدم مصرف محصولات حاوی غلات کامل در دانش آموزان باشد. علاوه براین ، ترغیب کردن دانش آموزان برای مصرف صبحانه نیز می تواند راهکاری برای افزایش مصرف غلات کامل باشد زیرا که صبحانه وعده مهمی برای بهبود مصرف غلات سبوس دار محسوب می گردد. لذا با توجه به توضیحات بالا و با توجه به اهمیت مصرف محصولات حاوی غلات کامل در دوران کودکی، توصیه می گردد که والدین با از بین بردن این موانع ، تمایل دانش آموزان را برای مصرف غلات کامل افزایش دهند.
 
تهیه شده توسط واحد بهبود تغذیه معاونت بهداشت فسا
 
  • گروه خبری : گروه های محتوا,اخبار
  • کد خبر : 9499
کلمات کلیدی
خبرنگار  سیستم*
خبرنگار

خبرنگار سیستم*

عبارت خود را درج و جهت جستجو کلید

تغییر اندازه فونت:

تغییر فاصله بین کلمات:

تغییر فاصله بین خطوط:

تغییر نوع موس: