شیر مادر غذایی منحصر به فرد و ایمن برای شیرخواران
هفته جهانی تغذیه با شیر مادر 10 الی 16 مرداد 1403 با شعار حمایت همه جانبه ، ترویج تغذیه با شیر مادر برای همه ، مناسبتی مهم برای آگاهی خانواده ها و مردم با مزایای ویژه شیرمادر در طول زندگی است.
شیر مادر حاوی ویتامین ها ، پروتئین ها و چربی های مورد نیاز برای رشد و تکامل کودک می باشد و با ترکیب آنتی بادی مفید برای مقابله با عفونت ها و ویروس ها ، موجب تقویت سیستم ایمنی می شود و در 6 ماه اول زندگی به تنهایی برای تغذیه نوزاد کافی و در شش ماه دوم نیز اکثر کالری ها و مواد مورد نیاز بدن کودک را تامین می کند.
این غذای منحصر به فرد هر روز متفاوت ، ذائقه کودک را به سمت پذیرفتن غذاها با طعم های متنوع بعد از شش ماهگی مهیا می سازد و در هر زمان و مکانی آماده و همراه است.
تغذیه با شیر مادر خطر ابتلای کودک را به آسم و آلرژی کاهش می دهد و در آینده کودک کمتر دچار مشکلات حساسیتی شده ، همچنین نوزادانی که شیر مادر می خورند به میزان قابل توجهی کمتر دچار عفونت گوش ، بیماریهای تنفسی ، اسهال و استفراغ و سندرم مرگ ناگهانی شیرخوار می شوند و در صورت بیماری نیاز کمتری به بستری شدن در بیمارستان دارند.
تغذیه با شیر مادر از چاقی بیش از حد پیشگیری و در رسیدن نوزاد به وزن صحیح و ایده آل موثر بوده و ابتلا به بیماری های دیابت ، چاقی و سرطان های خاص در بزرگسالی را کاهش می دهد.
شیر مادر ارتباط مستقیم با رشد ذهن و میزان ضریب هوشی کودک دارد و ارتباط فیزیکی و چشمی بین مادر و فرزند باعث پیوند بیشتر و احساس امنیت و اطمینان در هر دو می گردد.
تغذیه با شیر مادر علاوه بر فواید بسیار برای کودک ، مزایایی نیز برای مادر به همراه دارد:
تماس پوستی و ارتباط نزدیک با کودک باعث ترشح هورمون اکسی توسین ( هورمون شادی ) در مادر ، جریان شیر و احساس امنیت می شود.
شیردهی به نوزاد ، کاهش وزن بعد از زایمان را موجب شده و خطر ابتلا به فشار خون ، دیابت و سرطان پستان و تخمدان را در مادر کاهش می دهد .