یافته های علمی طب ایرانی در بهبود کیفیت و کمیت شیردهی
شیر مادر بافت زنده ای است که از آن به عنوان خون سفید یاد میشود و اهمیت تغذیه نوزاد با شیر مادر واقعیتی است که طب ایرانی و نیز طب رایج تأکید و توجه خاصی بدان دارند.
حکمای بزرگی چون شیخ الرئیس ابوعلی سینا ، شیرمادر را تنها تغذیه مقبول برای نوزاد دانسته و تدابیر لازم پیش ، حین و پس از تولد نوزاد را ارایه نمودهاند.
یکی از عوامل مهم موفقیت در شیردهی انجام زایمان به صورت طبیعی میباشد.
شیردهی علاوه بر آنکه حس عاطفی بین مادر و کودک را افزایش میدهد باعث میشود تا مادران پس از زایمان کمتر دچار افسردگی شوند ، آمار ابتلا به سرطان پستان و تخمدان و خونریزیهای پس از زایمان را کاهش میدهد.
در کنار تغذیه مناسب ؛ پیادهروی ، ورزش و ماساژ، خستگی ناشی از خواب نامنظم مادر را تا حدود زیادی جبران میکند.
انجام ماساژ روزانه علاوه بر ایجاد آرامش منجر به بهبود کیفیت و کمیت شیردهی خواهد شد.
به گفته پزشکان متخصص طب ایرانی برخی گیاهان مانند زیره ، بابونه ، شنبلیله ، کنجد ، سیاه دانه در افزایش شیر بسیار موثرند و میتوان پس از پایان هفته دوم زایمان مورد استفاده قرار گیرند.
برخی غذاها و خوراکی ها همچون شیر، شیر برنج ، فرنی، حریر بادام ، شیر بادام ، تخم مرغ ، گوشت گوسفندی ، گوشت پرندگان ، مرغ یا جوجه مرغ ، آبگوشت ، عصاره گوشت ، نخودآب ، شیره انگور، انگور، انجیر، مویز، بادام ، پسته، فندق ، انواع سوپ و آش میتواند به افزایش شیرمادر کمک کند.
دفتر طب ایرانی و مکمل وزارت بهداشت ، درمان و آموزش پزشکی