• 1401/12/23 - 11:38
  • - تعداد بازدید: 218
  • - تعداد بازدیدکننده: 215
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه

متن سخنرانی محمد آریا (کارشناس ارشد تغذیه معاونت بهداشت ) در وبینار دانشگاه های هند تحت عنوان " عوامل موثر بر عدم تمایل دانش آموزان به مصرف غلات کامل "

محمد آریا : مطالعات اپیدمیولوژیک نشان می دهند مصرف دائم غلات کامل با کاهش ریسک ابتلا به بیماری های غیر واگیر از جمله بیماری های قلبی عروقی، دیابت نوع 2، برخی از سرطان ها، سندرم متابولیک و در کل ، با کاهش مرگ و میر ها همراه است.
وی افزود : از آنجایی که آمار چاقی و اضافه وزن دانش آموزان در حال گسترش است و درصد قابل توجهی از دانش آموزان ایرانی در معرض خطر اضافه وزن و چاقی هستند ، باید با ارائه راهکار های اساسی و اصول تغذیه صحیح از این مسئله تا حد مکان جلوگیری کرد. 
 
در این زمینه، مطالعات اپیدمیولوژیک بیان می کنند که مصرف غلات کامل باعث کاهش بروز اضافه وزن و چاقی از جمله وزن بدن، BMI، دور کمر، درصد چربی بدن و کنترل افزایش وزن می گردد.
 
بی شک اگر عادت خوردن غلات کامل از کودکی یا نوجوانی شکل بگیرد این مسئله تاثیر بسزایی در سلامت فرد، انتخاب های غذایی و احتمالا بیماری های مزمنی که در اینده با ان دست و پنجه نرم خواهد کرد، خواهد داشت.
 
 لذا با توجه به توضیحات بالا و با توجه به اهمیت شناسایی موانع عدم مصرف غلات کامل در دانش اموزان، مطالعه ما با هدف بررسی عوامل موثر بر عدم مصرف غلات کامل و همچنین رابطه مصرف غلات کامل با الگوی غذایی، میزان اشتها و مشکلات گوارشی صورت پذیرفته است. شایان ذکر است که مطالعه حاضر، بر اساس دانش ما، اولین مطالعه ای است که به بررسی موانع مصرف غلات کامل در دانش اموزان ایرانی پرداخت.
 
نتایج ما نشان داد که کمی بیشتر از نصف جمعیت مورد مطالعه، ترجیح می دادند که نان تهیه شده با ارد تصفیه شده را مصرف نمایند. شاید یکی از علت های این موضوع عدم اگاهی در مورد فواید استفاده از غلات کامل باشد، زیرا که در مطالعه حاضر درصد قابل توجهی از دانش اموزان از فواید استفاده از غلات کامل اگاهی کامل نداشتند. 
 
ما همچنین مشاهده کردیم که عدم دسترسی، عدم جذابیت، قیمت محصول، عدم فراهم کردن محصولات حاوی غلات توسط والدین، عدم توجه به برچسب محصولات غذایی، عدم مصرف محصولات حاوی غلات کامل توسط گروه همسن یا همکلاسی و مصرف غذا با دوستان به جای خانواده می تواند موانع مهمی برای عدم مصرف محصولات حاوی غلات کامل در دانش اموزان باشد. 
علاوه براین، ترغیب کردن دانش اموزان برای مصرف صبحانه نیز می تواند راهکاری برای افزایش مصرف غلات کامل باشد زیرا که صبحانه وعده مهمی برای بهبود مصرف غلات سبوس دار محسوب می گردد. در این راستا، اثر تلوزیون و سایر شبکه های اجتماعی برای ترغیب دانش اموزان با مصرف محصولات حاوی غلات کامل نباید نادیده گرفت. 

 

  • گروه خبری : گروه های محتوا,اخبار
  • کد خبر : 8631
کلمات کلیدی
خبرنگار  سیستم*
خبرنگار

خبرنگار سیستم*

عبارت خود را درج و جهت جستجو کلید

تغییر اندازه فونت:

تغییر فاصله بین کلمات:

تغییر فاصله بین خطوط:

تغییر نوع موس: