• 1401/02/21
  • - تعداد بازدید: 706
  • زمان مطالعه : 3 دقیقه

سلامت مادران

بدون تردید یکی از مهمترین راهکارهای تأمین، حفظ و ارتقاء سلامت مادران و نوزادان مراقبت با کفایت از مادران در دوران پیش از بارداری، بارداری ، زایمان و پس از زایمان می باشد بدین سبب ، این موضوع در خدمات بهداشتی درمانی تمام جوامع در دنیا جایگاه ویژه ای دارد. شاخص " نسبت مرگ و میر مادران " از مهم ترین شاخص های ارزیابی کیفیت خدمات بهداشتی درمانی ارائه شده توسط کادر بهداشت و درمان است . در كشور ما نیز همواره كاهش این شاخص از اهداف مهم وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكی در اسناد بالادستی از جمله برنامه های پنج ساله توسعه اقتصادی، اجتماعی كشور و سیاست های كلان سلامت در سطح ملی و از اهداف توسعه پایدار در سطح بین المللی بوده است.

 

مرگ ومیر مادران به دلیل عوارض بارداری و زایمان از مهمترین شاخص هایی است كه نشان دهنده توسعه كشورهاست. علت انتخاب این شاخص به عنوان نمایه توسعه، تاثیر عوامل مختلف اجتماعی و اقتصادی در كاهش یا افزایش آن است. بی تردید این شاخص تابعی از وضعیت سواد زنان، شبكه راههای روستایی، دسترسی به فوریتهای مامایی و زایمان، هزینه خدمات درمانی، وجود شبكه های ارتباطی مخابراتی، درآمد خانوار و ... می باشد.

 

روزانه حدود 800 مادر در دنیا بر اثر عوارض قابل اجتناب بارداری و زایمان جان خود را از دست می دهند. تخمین زده می شود كه در دنیا به ازای هر مرگ حدود 20 زن دچار عوارض مادری می شوند حدود یك چهارم از این ها عوارضی هستند كه زنان ممكن است به شدت از آن رنج ببرند.

 

به جهت اهمیت موضوع همگام با سایر کشور های دنیا ، در کشور ما نیز تلاش می گردد با رعایت اصول مراقبت ها و استانداردهای خدمت در مراقبت های پیش از بارداری، بارداری، زایمان و پس از زایمان که همواره با استفاده از منابع علمی معتبر و به روز دنیا و هم چنین آخرین دستورعمل های اداره سلامت مادران، بازنگری شده و در اختیار ارائه دهندگان خدمات بهداشتی و درمانی قرار می گیرد، در ارتقاء سلامت مادران و نوزادان و بهبود شاخص های سلامت كشور پیشگام باشیم.

عبارت خود را درج و جهت جستجو کلید

تغییر اندازه فونت:

تغییر فاصله بین کلمات:

تغییر فاصله بین خطوط:

تغییر نوع موس: