• 1402/11/08 - 10:16
  • - تعداد بازدید: 163
  • - تعداد بازدیدکننده: 135
  • زمان مطالعه : 1 دقیقه

اهمیت مصرف شیر و فرآورده های لبنی

پویش ملی سلامت ، اطلاع رسانی تغذیه سالم با شعار " از کودکی تا پیری ، لبنیات دوست داشتنی"

 ﺷﻴــﺮ ﻳﻚ ﻏﺬﺍﻱ ﻛﺎﻣﻞ ﺍﺳﺖ ﻭ ﺑﻪ ﺩﻟﻴﻞ ﺩﺍﺭﺍ ﺑﻮﺩﻥ پروتئین با کیفیت بالا ، ﺍﻧﻮﺍﻉ مواد معدنی ﻭ تعدادی ﺍﺯ ﻭﻳﺘـﺎﻣﻴﻦ ﻫـﺎ ﻧﻘـﺶ ﻣﻬﻤﻲ ﺩﺭ ﺭﺷــﺪ ﻭ ﺣﻔﻆ ﺳﻼﻣﺖ ﺍﻧﺴﺎﻥ ﺩﺍﺭﺩ. ﺷﻴﺮ ﻭ ﻓﺮﺁﻭﺭﺩﻩ ﻫﺎﻱ ﻟﺒﻨﻲ ﻣﻬﻢ ﺗﺮﻳﻦ ﻣﻨﺒﻊ ﺗـﺎﻣﻴﻦ ﻛﻠﺴـﻴﻢ ﻣﻲ ﺑﺎﺷند ﻭ ﻣﺼﺮﻑ ﺁﻥ ﺟﻬﺖ ﺣﻔﻆ ﺳﻼﻣﺖ ﻭ ﺍﺳﺘﺤﻜﺎﻡ ﺍﺳﺘﺨﻮانها ، ﺩﻧﺪﺍﻥ ﻫﺎ ﻭ پوﺳﺖ ﺗﻮﺻﻴﻪ ﻣﻲﺷﻮﺩ.
 
ﺗﻨﻮﻉ ﺍﺟﺰﺍﻱ ﻏﺬﺍﻳﻲ ﺩﺭ ﺷﻴﺮ ﺑﺎﻋﺚ ﺷﺪﻩ ﺍﺳﺖ ﻛﻪ ﺑﺎ ﻣﺼﺮﻑ ﻳﻚ ﻟﻴـﻮﺍﻥ ﺍﺯ ﺁﻥ ﺩﺭ ﺭﻭﺯ ﺑﺘﻮﺍﻥ ﺑﺨﺶ ﻋﻤﺪﻩ ﺍﻱ ﺍﺯ ﻣﻮﺍﺩ ﺿﺮﻭﺭﻱ ﻣﻮﺭﺩ ﻧﻴﺎﺯ ﺑﺪﻥ ﺭﺍ ﺗـﺎﻣﻴﻦ ﻛـﺮﺩ. ﺁﺏ ، ﺑﺨـﺶ ﻋﻤـﺪﻩ ﺷـﻴﺮ ﺭﺍ ﺗﺸﻜﻴﻞ ﻣﻲ ﺩﻫﺪ (۸۷ درصد) ، ﺑﻘﻴﻪ ﻣﻮﺍﺩ ﺷﻴﺮ ﺍﺯ چربی (۴-۳/۵ درصد) ، پرﻭﺗﺌﻴﻦ (۳/۵درصد) ، ﻻﻛﺘﻮﺯ ﻳﺎ ﻗﻨﺪ ﺷﻴﺮ (۴/۷ درصد) ، مواد معدنی (۸/ درصد) ﻭ ﻭﻳﺘﺎﻣﻴﻦ ﻫﺎ ﺗﺸﻜﻴﻞ ﺷﺪﻩ ﺍﺳﺖ.
 
 لبنیات بالاترین میزان کلسیم و فسفر را در بین سایر گروه های غذایی دارا هستند. ویتامین های گروه B به خصوص ریبوفلاوین (B2) به مقدار فراوان در شیر و فرآورده های لبنی یافت می شود. مقدار ویتامین های محلول در چربی (A, D, E, K) به نسبت چربی موجود در شیر متفاوت است. 

 

  • گروه خبری : گروه های محتوا,اخبار
  • کد خبر : 10522
کلمات کلیدی
محمد کاظم حیدری
خبرنگار

محمد کاظم حیدری

عبارت خود را درج و جهت جستجو کلید

تغییر اندازه فونت:

تغییر فاصله بین کلمات:

تغییر فاصله بین خطوط:

تغییر نوع موس: