انتخاب کوله پشتی مناسب و نحوه استفاده صحیح از آن
وزن ، نحوه بستن و مدت زمان حمل کوله پشتی از جمله عواملی است که میتواند موجب تغییر در ستون فقرات ، اختلالات و دردهای اسکلتی عضلانی مثل درد کمر و شانه ، ایجاد فاصله میان مهرهها ، فشار بر قفسه سینه و تغییرات الگوی راه رفتن شود .
حسین محمدی فر کارشناس برنامه پوکی استخوان و اختلالات اسکلتی و عضلانی : از جمله وسایلی که به طور روزمره توسط دانشآموزان مورد استفاده قرار میگیرد کوله پشتی است . وزن ، نحوه بستن و مدت زمان حمل کوله پشتی از جمله عواملی است که میتواند موجب تغییر در ستون فقرات ، اختلالات و دردهای اسکلتی عضلانی مثل درد کمر و شانه ، ایجاد فاصله میان مهرهها ، فشار بر قفسه سینه و تغییرات الگوی راه رفتن شود . این مسئله در کودکان و نوجوانان که هنوز عضلات و استخوان های آنان مراحل تکامل و رشد فیزیکی خود را طی میکنند و مستعد بیشترین ضایعات هستند از حساسیت بیشتری برخوردار است که طبق مطالعات انجام شده بسیاری از ناراحتیهای ستون فقرات دربزرگسالان و سالمندان در اثر صدمات دوران کودکی است.
وی افزود : والدین گرامی می بایست برای انتخاب کوله پشتی به موارد و توصیه های زیر توجه نمایند :
بند پهن همراه با بالشتک
بالشتک هوا در قسمت کمری
دارای بند دور کمر و جلو سینه با قابلیت تنظیم بند
دارای نوار شبرنگ
کوله پشتی به همراه محتویات آن نباید بیشتر از ۱۰ درصد وزن دانش آموز باشد.مثلاً دانش آموزی با وزن ۳۰ کیلوگرم نباید کوله پشتی سنگینتر از ۳ کیلوگرم را حمل کند .
بندهای شانهای باید کاملاً تنظیم شوند به طوری که کوله پشتی به طور کامل قالب پشت بدن را بپوشاند.
هنگام خرید نوشت افزار به جای خرید کتب و دفاتر با جلدهای کلفت و سنگین دفاتر با جلدهای کاغذی و سبک خریداری شود.
قبل از خروج از منزل وسایل غیر ضروری را از کیف خارج کنید.
به فرزندانتان آموزش دهید در فاصلههای طولانی به طور مداوم کوله پشتی را حمل نکنند.