سلامت روزه داری با رژیم غذایی اصولی در ماه مبارک رمضان
در ماه مبارک رمضان پیروی از برنامه غذایی متنوع و متعادل به تناسب با یکدیگر و از هر 6 گروه اصلی مواد غذایی (نان و غلات_ سبزی ها_ میوه ها_ گوشت ها_ شیر و لبنیات_ چربی ها) برای حفظ سلامتی بدن توصیه می شود.

وعده های غذایی در ایام روزه داری
وعده غذایی سحر در ماه رمضان:
0 از غذاهای کم حجم و غنی از مواد مغذی که کم نمک، کم چرب و کم شیرین هستند استفاده شود.
0 استفاده از انواع سبزیجات (سبزی ها علاوه بر تأمین ویتامین ها و مواد معدنی مورد نیاز بدن از تشنگی و خشکی گلو جلوگیری می کند).
0 پرهیز از مواد غذایی شیرین در وعده سحر (مواد غذایی شیرین با تحریک انسولین موجب افت شدید قند خون شده و در نتیجه باعث گرسنگی زودرس می شود).
0 غذاهای پروتئینی مثل انواع کباب، ماهی و غذاهای خشک و روغنی مثل کتلت، سوسیس و کالباس، کله پاچه و همچنین غذاهای ادویه دار موجب احساس تشنگی و خشکی دهان در طول روز می شوند، بهتر است در وعده سحر مصرف نشوند.
وعده غذایی افطار در ماه رمضان:
0 پرهیز از پرخوری و مصرف غذاهای سبک و پرانرژی
0 مصرف یک لیوان آب یا شیر گرم، چای کمرنگ همراه با خرما یا عسل در شروع افطار
0 استفاده ازغذاهای سبک مثل: فرنی، شیر برنج، نان و پنیر و سبزی
0 مصرف انواع سوپ کم چرب، آش کم حبوبات، حلیم بدون روغن (حلیم منبع خوبی از مواد نشاسته ای، فیبر، پتاسیم و منیزیوم است).
0 مصرف بامیه و زولبیا که دارای مقادیر زیادی قند و چربی است، بسیار محدود شود. (زیاده روی در مصرف مواد قندی و شیرین علاوه براین که باعث چاقی می شود موجب تضعیف سیستم ایمنی بدن نیز می شود).
وعده غذایی شام در ماه رمضان:
0 یکی از وعده های غذایی مهم در ماه رمضان وعده شام می باشد. بهتر است وعده شام حدود یک ساعت پس از یک افطار سبک باشد.
0 در وعده شام می توان از گروه گوشت، مرغ یا ماهی، حبوبات، نان یا برنج به شکل پلو و خورش، کتلت کم روغن، خوراک های مختلف همراه با سبزی و دوغ استفاده کرد.
0 غذایی که در وعده شام خورده می شود باید کم چرب و کم نمک باشد. پس از شام و تا قبل از خواب مصرف میوه و مایعات برای جبران کم آبی بدن و حفظ سلامت و ایمنی بدن توصیه می شود.
0 در وعده شام به جای مصرف نوشیدنی های شیرین مانند انواع نوشابه های گازدار، ماءالشعیر، آب میوه های صنعتی و انواع شربت ها، توصیه می شود از آب آشامیدنی سالم، دوغ و عرقیات سنتی و شربت های خانگی بسیار کم شیرین استفاده شود.
سایر توصیه های تغذیه ای در ایام روزه داری:
0 داشتن فعالیت و تحرک با شدت متوسط پس از افطار
0 مصرف سبزیجات ، میوه و مواد سرشار از آب مانند: کاهو، خیار و هندوانه در فاصله افطار تا سحر برای جلوگیری از تشنگی
0 مصرف 2 تا 3 عدد خرما در وعده افطار (خرما منبع خوبی از مواد مغذی، قند، فیبر و پتاسیم )
0 پرهیز از نوشیدن زیاد چای بخصوص چای پررنگ در وعده سحر