• 1402/10/16
  • - تعداد بازدید: 1142
  • زمان مطالعه : 3 دقیقه

سلامت نوجوانان، جوانان و مدارس

مقدمه:

مطابق اصول 29، 43 و بند 12 اصل 3 قانون اساسی جمهوری اسلامی ایرانبرنامهریزی برای سلامت همه افراد جامعهیکی از مهمترین وظایف دولت است. از اینرو توجه خاص به نیازمندیهای ویژه گروههای سنی و جنسی جامعه در هر برهه از زمان و مکان الزامی میباشد. به علاوه تاکید مقام معظم رهبری در بند 2 سیاستهای کلی سلامت مبنی بر تحقق رویکرد سلامت همهجانبه و انسان سالم، ضرورت تغییر دیدمان سنتی درمانمحور و تکبعدینگر به مقوله سلامت را به سمت دیدمانی که در آن سلامت دارای ماهیتی چندبعدی بوده و همواره بر تحقق تؤاماً ابعاد جسمی، روانی، اجتماعی و معنوی آن تاکید میشود، ایجاب میکند.

 

از سویی با توجه به جوان بودن ساختار جمعیتی کشورمان و نیز روند رو به رشد عوامل خطر محیطی تهدیدکننده سلامت این قشر مهم از جامعه، بازنگری و یکپارچهسازی اهداف، سیاستها، راهبردها و برنامههای حوزه سلامت نوجوانان و جوانان با اتخاذ رویکرد بینبخشی و کلنگر به مقوله سلامت بیش از پیش الزامی است.

 

بهداشت مدارس:

بهداشت مدارس طبق تعریف سازمان جهانی بهداشت مجموعه اقداماتی است که به منظور تشخیص ،تامین ، حفظ و ارتقاء سلامت جسمی ، روانی و اجتماعی دانش آموزان و کارکنان مدارس که به نحوی در ارتباط با دانش آموزان قرار دارند تحت راهنمایی و سرپرستی مسئوالن مدرسه به اجرا در می آید . هدف کلی بهداشت مدارس اعتلای سطح سلامت دانش آموزان و کارکنان مدارس و خانواده دانش آموزان از طریق افزایش سطح آگاهی های بهداشتی ، ایجاد نگرش مطلوب ، تغییر رفتار و تسهیل دسترسی دانش آموزان به خدمات بهداشتی ، مشارکت نیروی دانش آموزی ، کارکنان مدارس و اولیاء دانش آموزان می باشد.

 

ضرورت بهداشت مدارس:

مدارس با بیش از 95 درصد از جمعیت نوجوانان 5 تا 18 ساله کشورمان، حدود 6 ساعت در روز و تا 13 سال بحرانی رشد اجتماعی، روانی، جسمی و فکری آنها ارتباط مستقیم دارند. مدارس نقش مهمی در ارتقای سلامت و ایمنی کودکان و نوجوانان با کمک به آنها در ایجاد الگوهای سلامت مادام العمر ایفا می کنند.

دانش آموزان سالم، یادگیرندگان بهتری هستند و پیشرفت تحصیلی نیز فواید مادامالعمر در سلامتی دارد. مدارس محیطی ایدهآل برای آموزش با ارائه فرصتهایی به دانشآموزان برای بهبود رفتارهای غذایی و فعالیت بدنی و مدیریت بیماریهای مزمن (آسم، دیابت، صرع، آلرژیهای غذایی، و بهداشت ضعیف دهان) و... هستند. هنگامی که سیاست ها و اقدامات بهداشتی در مدرسه اعمال شود، دانش آموزان سالم می توانند به بزرگسالانی سالم و موفق تبدیل شوند.

 

فایل ها

عبارت خود را درج و جهت جستجو کلید

تغییر اندازه فونت:

تغییر فاصله بین کلمات:

تغییر فاصله بین خطوط:

تغییر نوع موس: